Houten veranda

U zult geen spijt krijgen van de bouw van een houten veranda! Het hele jaar door geniet u van een droge, koele plek op te kunnen lezen, eten of relaxen. ’s Zomers is dit de ideale plek, maar met de installatie van een kachel of verlichting geniet u ook ’s winters van de frisse buitenlucht!

Wilt u meer weten over het kopen van een veranda op maat? Op deze pagina vindt u informatie over de prijzen, de voordelen van een veranda en leest u meer over de mogelijkheden en accessoires die u kunt kopen, zoals screens of andere zonwering. Wilt u besparen op de kosten? Vergelijk dan vrijblijvend de offertes van maximaal 5 specialisten uit uw regio!

houten veranda

Gratis offertes vergelijken


Voordelen van een houten veranda

Het hebben van een houten veranda heeft veel voordelen. Zo is de bouw veel minder ingrijpend dan een complete verbouwing van uw woning, maar profiteert u wel van extra ruimte waar u ’s zomers droog van uw tuin kunt genieten!

Zo combineert u de luxe van binnen eenvoudig met de vrijheid van buiten. Laat u een houten veranda bouwen door een timmerman, dan bent u bovendien verzekerd van een aanbouw op maat die volledig naar uw wensen is! Bent u nog niet overtuigd? Hieronder staan een aantal belangrijke voordelen van een houten veranda:

  • U heeft altijd een droge plek om te zitten, ook als het regent.
  • U heeft altijd voldoende schaduw bij felle zon.
  • Een houten veranda zorgt voor een waardevermeerdering.
  • Een houten veranda op maat is geschikt voor elk type woning!

houten veranda op maat

Prijs voor het bouwen van een houten veranda

Als u overweegt een veranda op maat te kopen, dan bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kostprijs. Uiteraard verschilt deze per situatie, waardoor het lastig is hier een eenduidig antwoord op te geven. In de tabel hieronder vindt u gemiddelde prijzen. Per vierkante meter betaalt u ongeveer €170,- tot €245,-.

De prijzen per vierkante meter dalen bij een groter oppervlak. Zo betaalt u voor een oppervlak van 2×3 meter een totaalprijs van ongeveer €1.470,-. Laat u een oppervlak van 2×7 meter plaatsen, dan betaalt u in totaal gemiddeld slechts €2.400,-.

Wilt u een veranda kopen en wilt u meer zekerheid met betrekking tot de prijzen? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend offertes aan.

Prijstabel: prijzen houten veranda bouwen

Afmetingen Totaal prijs * Prijs per vierkante meter *
2,00m x 3,00m €1470.- €245,-
2,00m x 4,00m €1720,- €215,-
2,00m x 5,00m €1980,- €198,-
2,00m x 6,00m €220,- €183,-
2,00m x 7,00m €2400,- €171,-

*Let op: de prijzen zijn gebaseerd op een veranda van eikenhout. Het betreft gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekening gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De prijzen van veranda’s op maat verschillen per situatie. Een grote invloed op de totaalprijs is het soort hout dat u kiest. Eikenhout wordt door veel mensen gekozen omdat dit een mooie uitstraling heeft en relatief voordelig is. Voor wie een beperkt budget heeft is ook Douglas hout een optie, hiermee bent u iets voordeliger uit. Daarnaast speelt het bouwen uiteraard een rol. Wie handig is en dit zelf kan doen kost het enkel tijd en materiaal. Laat u het doen door een vakman uit uw regio, dan bent u iets duurder uit. Maar: dan bent u wel verzekerd van professioneel vakwerk!

Houten veranda plaatsen

Bij het bouwen van een houten veranda op maat, is de eerste stap het slaan van de palen. Deze vormen de basis voor het afdak van de aanbouw. Voor een stevige fundering is het belangrijk dat deze minimaal een meter diep in de grond steken. Is er extra stevigheid nodig, dan kan de vakman ervoor kiezen om de palen te verstevigen met cement. Na het aanbrengen van dwarsplaten bevestigt de vakman het verandadak. Hiervoor kunt u kiezen uit onder andere glas, golfplaten of een zonnedoek. Houd er rekening mee dat het dak invloed heeft op de temperatuur. Als het dak eenmaal ligt gaan de specialisten verder met het leggen van de vloer en eventueel een hek en trap.

Veranda van Douglas hout plaatsen

Extra opties bij een overkapping

Bij het kopen van een overkapping is het ook mogelijk om te kiezen voor extra opties. Zo heeft u onder meer de keuze uit speciale zonwering voor de overkapping, verlichting of zelfs verwarming. Deze extra opties dragen allemaal bij aan het vergroten van het gebruiksgenot. Zo geniet u het hele jaar door van deze extra woonruimte in de tuin.

Kachel

In Nederland kan het vrij snel afkoelen ’s avonds. Wilt u toch buiten kunnen blijven zitten? Dan is het aan te raden om een kachel te kopen. Hiermee blijft het warm, ook als de zon al onder is. Zo hoeft u geen extra dekens naar buiten te slepen, maar geniet u gewoon van de warmte die de kachel afgeeft.

Screens

Eén accessoire die u kunt kopen voor de overkapping is zonwering. Screens worden steeds vaker gebruikt bij overkappingen. Heeft u gekozen voor een constructie met een glazen dak? Dan valt u ongetwijfeld op dat het zonder zonwering erg warm wordt. De screens bevestigt u tegen het dak aan: deze blokkeren de warme zonnestralen, waardoor het onder de overkapping lekker koel blijft!

Verlichting

Leest u graag een boek op uw houten veranda? Dan is de kans groot dat u ’s avonds laat steeds beter uw best moet doen om de letters nog te kunnen zien. Met de installatie van verlichting is dit probleem verleden tijd. Verlichting zorgt ervoor dat u tot ’s avonds in de late uurtjes van de frisse buitenlucht geniet, zonder dat u in het donker zit.

Uit welke onderdelen bestaat een veranda

De constructie bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst is er natuurlijk de overkapping, deze zorgt ervoor dat u het hele jaar door droog buiten kunt zitten. Er zijn verschillende manieren om de overkapping af te werken. Veel mensen kiezen voor en glazen dak, maar ook rietmatten, golfplaten of een groendak behoren tot de mogelijkheden.

Daarnaast is ook de buitenvloer erg belangrijk. De vloer moet warm aanvoelen en goed bestand zijn tegen weersomstandigheden. Veel mensen kiezen voor een vloer van Douglas hout, omdat dit een bijzondere uitstraling heeft. Indien uw constructie iets hoger is dan het niveau van uw tuin, dan is het ook noodzakelijk om een verandatrap te bouwen, zo loopt u gemakkelijk uw tuin in en uit. Voor de veiligheid raden specialisten ook aan een verandahek te kopen en installeren.

Welke houtsoorten

Er zijn verschillende houtsoorten die u kunt gebruiken voor de bouw van uw veranda op maat. Eikenhout wordt veel gebruikt vanwege de uitstraling, maar ook Douglas hout is een mogelijkheid. Douglas hout is afkomstig uit Noord-west Europa en kent een erg hoge duurzaamheid. Dit maakt Douglas een erg geschikte keuze voor de bouw van de constructie. Het wordt gekenmerkt door de geelrode kleur. Na verloop van tijd verkleurt dit tot een geelbruine kleur, wat door veel mensen nog mooier wordt gevonden dan de originele kleur. Naast Eiken en Douglas is het ook een optie te kiezen voor geïmpregneerd grenenhout of vurenhout. Vindt u duurzaamheid belangrijk kies dan voor hout met het FSC-keurmerk. Op fsc.nl leest u hierover meer.

Onderhoud van een houten veranda

Besluit u een overkapping van hout te kopen? Dan profiteert u uiteraard uit een prachtige en unieke uitstraling. Wel vereist Douglas- of Eikenhout voldoende onderhoud. Wanneer u het hout goed onderhoud bent u wel gegarandeerd van een jarenlange levensduur. Het onderhoud verschilt per houtsoort. Kiest u voor vurenhout, dan zult u dit goed moeten schilderen en onderhouden. Douglas hout daarentegen heeft een jarenlange levensduur ook zonder dat het hout behandeld is! Toch is het aan te raden om het hout eens in de 5 tot 10 jaar opnieuw te schilderen of beitsen. Dit vormt een beschermlaag tegen alle neerslag, waardoor het materiaal minder snel te maken krijgt met problemen als houtrot.

Tips veranda inrichten

Als u heeft besloten een overkapping te kopen, dan wilt u deze natuurlijk ook gezellig inrichten. Als u er een buitenleefruimte van wilt maken, dan is een luxe loungebank bijna onmisbaar. Zo heeft u voldoende zitruimte voor al uw familie en vrienden om ’s zomers bij u in de tuin te barbecueën. Wanneer u liever een grote eettafel met stoelen heeft, dan is dit ook een mogelijkheid. Houdt u van buiten eten? Overweeg dan de aankoop van een echte buitenkeuken! Zo waant u zich de hele zomer door op vakantie. Voor de gezelligheid is het leuk om de zithoek aan te kleden met verlichting, een kachel en eventueel een kleedje, zodat uw blote voeten niet koud worden.

Zelf bouwen of specialist inschakelen?

Heeft u ervaring met klussen en bent u handig aangelegd? Dan zou u kunnen overwegen om de bouw van de veranda zelf op u te nemen. Toch heeft het inschakelen van een vakman een paar belangrijke voordelen. Allereerst bent u verzekerd van professioneel vakwerk. Daarnaast biedt de vakman garantie op het geleverde werk. Wanneer er onverhoopt toch iets mis is met de constructie, dan komt de specialist dit zo snel mogelijk voor u herstellen en betaalt u niets extra’s! Daar komt nog bij dat het bouwen van een veranda veel tijd in beslag neemt. Door dit uit te besteden aan een professioneel bedrijf, houdt u voldoende tijd over om aan uw gezin of hobby te besteden.

Eenvoudig meerdere offertes vergelijken

Overweegt u binnenkort een veranda te kopen en bent u nieuwsgierig naar de prijzen? Of vraagt u zich af wat het verschil in prijs is bij verschillende houtsoorten? Hebt u al een veranda en bent u geïnteresseerd in zonwering, verlichting of andere accessoires? Vul dan snel het offerteformulier in! Geef uw wensen hierop zo nauwkeurig mogelijk aan, zodat u maximaal 5 offertes op maat krijgt toegestuurd. Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies zo voor de specialist die u het beste aanbod doet! Ervaring leert dat men op deze manier al snel tot wel 40% op de kosten bespaart! Bovendien is deze service gratis en helemaal vrijblijvend, waar wacht u nog op?

houten veranda prijzen