Op zoek naar een keukenspecialist?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Keukens

Er is geen gebouw of woning waar geen keuken in zit. De keuken is een belangrijk onderdeel van de woning, het is een plek van lekkere aroma’s en waar mensen elkaar spreken. Het is één van de eerste plaatsen in de woning waar u heen gaat in de ochtend. U maakt het eten in de keuken en u zet er koffie. Daarnaast eten veel mensen hun maaltijd in de keuken. Er zijn veel verschillende soorten en maten keukens, voor ieder wat wils. Maarten van Hout vervaardigt keuken in diverse soorten en maten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag dan gratis en vrijblijvend een offertes aan. U ontvangt spoedig een aantal (maximaal vijf) offertes op maat. Zo kiest u de keukenspecialist die bij u past!

Designkeuken

Een designkeuken is een exemplaar dat verre van standaard is, het zijn speciaal ontworpen keukens die luxe en eenvoud uitstralen. Een designkeuken draagt op zijn beurt bij aan de waarde van de woning.

Het is van belang om hem goed te onderhouden. Deze keukens zijn over het algemeen wat duurder dan een standaard exemplaar. U krijgt hiervoor wel meer luxe en een hele mooie keuken voor terug waar elke kok zich thuis zal voelen.

Landelijke model

De landelijke keukens maken een opmars in de keuken branche. Veel mensen kiezen voor landelijk, omdat dit een warme uitstraling heeft. De pastelachtige kleuren en massief houten onderdelen zorgen voor een mooie uitstraling. Dit geeft sfeer en het nodigt uit om in te koken. Het zorgt ervoor dat mensen gezellig in de keuken gaan eten en om langer te blijven zitten.

Installatie van de keuken

Het installeren vraagt om vakmanschap en uiterste precisie. Het komt namelijk vaak voor dat bepaalde onderdelen verkeerd geïnstalleerd worden en daarom niet naar behoren functioneren. In de meeste gevallen moet het oude keukenblok ook nog verwijderd worden, hier gaat echter nog flink wat werk in zitten.

Bent u zelf een handige klusser, dan kunt u zelf de installatie zelf verrichten om kosten te besparen. U bespaart ongeveer €1.000,- tot €1500,- indien u zelf installeert. Bij een luxe variant loopt het voordeel op tot ongeveer €2200,-. Ziet u het niet zitten om zelf te installeren? Dan kunt u ervoor kiezen om hier een specialistisch bedrijf voor in te schakelen, of u laat het door het keukenbedrijf uitvoeren.

Garantietermijn

De keuken is op te delen in verschillende garantieperiodes. De garantie geldt voor de keukenopstelling en het keukenapparatuur. Voor de keukenopstelling geldt er een garantieperiode van minimaal 1 jaar, de meeste keukenfabrikanten geven echter meer garantie die kan oplopen tot 5 of 10 jaar.

Net als bij de keukenopstelling geldt er een minimale garantieperiode van 1 jaar op de keukenapparatuur. Toch verlenen de meeste fabrikanten een garantieperiode van 2 jaar. De garantie periode kan oplopen tot 5 jaar, mits u minimaal vier of vijf apparaten van hetzelfde merk in één keer aanschaft. Deze periode van garantie kunt u tegen betaling ook nog laten verlengen.

Handgemaakte door een timmerman

Wilt u een keuken op maat hebben, waarin u uw eigen wensen in kwijt kan? Dan bent u op zoek naar een handgemaakte variant door een timmerman. Zij bouwen uw droomkeuken en gebruiken daarbij alleen hoogwaardige materialen. De timmerman zal met u de keuken bekijken en samen met u overleggen wat allemaal mogelijk is.

Er wordt een tekening gemaakt van de plannen die besproken zijn, samen met u worden de tekeningen besproken. Gaat u akkoord met het ontwerp, dan gaat de timmerman aan de slag voor u. Op deze manier heeft u een unieke keuken die naar uw smaak gemaakt is.

keukenspecialist

Keukenapparatuur

De keukenapparatuur bepalen het gemak van uw droomkeuken. Het is noodzaak dat de belangrijkste apparaten het goed doen. Kies daarom voor een goede koelkast, magnetron, gasstel, afzuigkap, waterkoker en koffiezetapparaat. Dit zijn de meest gebruikte apparaten in de keuken die het leefcomfort vergroten.

Veel van deze apparaten kunt u mooi aan laten sluiten bij de stijl van uw woning. Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken, mag u de inbouwapparaten zelf uitzoeken. Er zijn namelijk veel verschillende modellen, zo kiest u ze uit naar uw eigen voorkeur en budget.

Prijzen

De uiteindelijke prijs is afhankelijk van uw wensen. Er zijn een aantal factoren die een belangrijke rol spelen in de prijs voor een nieuwe keukenblok of designkeuken.

Het zijn grofweg 6 punten die het belangrijkste zijn:

  • Merk van de keuken
  • Afmetingen
  • Design
  • Materiaal werkblad
  • Merk apparatuur en aantal inbouwapparaten
  • Montagekosten.

U heeft al een instapmodel voor een paar duizend euro, dit kan oplopen tot een €20.000,-. Voor een gemiddelde keuken moet u denken aan een prijsklasse tussen de €7.500,- en de €15.000,- in. Door alles zelf te monteren bespaart u de montage kosten, u krijgt echter een mooi resultaat als u het laat doen. Daarbij kunt u ook een extra uitgebreide montage nemen, er worden dan leidingen gelegd, elektra wordt aangesloten en er wordt gestukt.

De keuze is aan u. Vraag gerust gratis en vrijblijvende offertes aan bij Mhout, wij stellen een scherpe offerte op die naadloos aansluit bij uw wensen.

Gratis offertes vergelijken!