Dakkapellen

De zolder is een ondergewaardeerde ruimte waar veel potentie in zit. Door het plaatsen van een dakkapel komt er extra licht de zolderruimte binnen. Bovendien ontstaat de ruimte om er een slaap-, speel- of een studeerkamer van te maken. Houd er wel rekening mee dat houten dakkapellen onderhoud nodig hebben om de levensduur te waarborgen. De kunststof variant heeft praktisch geen onderhoud nodig omdat deze niet kan gaan rotten. Mhout zorgt voor uw houten dakkapel en kunnen uw oude dakkapel renoveren zodat u er nog jaren plezier van heeft.

dakkapellen

Gratis offertes vergelijken


Renovatie

Naar jarenlang alle weersomstandigheden getrotseerd te hebben, neemt de kwaliteit van een houten dakkapel af. Daarom is het verstandig om alles om de 5 jaar te renoveren. Tijdens de renovatie zal er een nieuwe verflaag op het hout aangebracht worden. Tevens wordt houtrot verwijderd en gaten opgevuld met houtrotvuller. Na deze renovatie ziet uw dakkapel er weer als nieuw uit. Door regelmatig onderhoud vind u eventuele problemen snel. Een beginnende lekkage kunt u zo voor zijn zodat een dure renovatie niet nodig is.

Reparatie

Een reparatie aan een dakkapel kan een gevaarlijk klusje zijn, het is verstandig om dit over te laten aan een specialist. Onze vakmannen doen dit regelmatig en hebben de juiste uitrusting om veilig de reparatie te doen. Door de ervaring van onze timmerman kan een reparatie of renovatie snel uitgevoerd worden waarna u weer dakkapel heeft waar u jaren van kan genieten.

Verschillende soorten dakkapellen

Er zijn veel verschillende soorten dakkapellen die u op uw huis kan laten bouwen. Hierbij hebt u ook keuze uit diverse soorten materialen. Het materiaal waarvan uw dakkapel wordt opgebouwd, kan van hout, zink, aluminium of kunststof zijn. Hierbij is hout makkelijk te bewerken en is goedkoop in de aanschaf. Kunststof is daarentegen duurder, maar u hebt minder onderhoud omdat kunststof praktisch onderhoudsvrij is. Tevens kunt u ook kiezen uit prefab dakkapellen, dit zijn modellen die al in een fabriek in elkaar zijn gezet. Het timmerbedrijf zaagt daarna een gat in uw dak zodat de dakkapel geplaatst wordt op uw huis. Het enige waar u dan rekening mee moet houden is dat er een kraan bij te pas komt. Dus er moet wel ruimte zijn rond uw woning waar deze kan staan.

Prijzen

Het mooie van een prefab dakkapel is dat er weinig montage uren in zitten waardoor de klus minder tijd in beslag neemt dan een houten of kunststof variant. De standaard maat voor een dakkapel is een hoogte van 150 en een breedte van 210 centimeter. Een prefab dakkapel met deze afmetingen beginnen rond een prijs van €3.750,- en staat in een dag op uw dak. Een houten variant die nog opgebouwd moet worden begint bij de €3.000,- en is hiermee de goedkoopste. De kunststof variant is samen met de prefab het duurste, deze komt ook uit op een prijs van €3.750,-.

Meer leren over de mogelijkheden van een dakkapel? Kijk eens op deze kennisbank met artikelen over dakkapellen.

Expert inschakelen

Wilt u graag een dakkapel laten plaatsen op uw dak of wilt u een of meerdere dakkapellen laten renoveren? Schakel dan MHout in voor het mooiste resultaat tegen een scherpe prijs. U kunt bij ons vrijblijvend offertes aanvragen. U krijgt dan maximaal 5 offertes en kunt kiezen voor de deal die u het beste lijkt. Tevens kunt u ons altijd om advies vragen zodat u de dakkapel krijgt die u wenst. Vul het contactformulier in met uw specifieke wensen zodat onze timmerlieden een offerte op maat kunnen maken.

Timmerman offerte