Besparen op keuken plaatsen?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Keuken plaatsen

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten en merken (bv. Ikea) keukens. Het is voor een ervaren klusser een optie om zelf een nieuwe keuken te plaatsen. Een onervaren klusser kan de keukenmontage daarentegen beter door een professional laten doen. Bent u op zoek naar iemand die u wil helpen met het monteren?

Start gratis offerteaanvraag!

MHout is een netwerk van specialisten op het gebied van keukenmontage. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Neem gerust contact met ons op voor tips of bij vragen over keukenmontage.

Type keuken

Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken heeft u de keuze uit vele verschillende soorten. Zo is er een ruim aanbod van zowel landelijke als moderne keukens verkrijgbaar. De stijl bepaalt grotendeels het aangezicht van een nieuwe keuken. Het is mogelijk om een keuken helemaal naar smaak op maat te laten maken.

Kies bijvoorbeeld greeploze keukendeurtjes en keukenkasten, een dik werkblad van marmer of een keukeneiland. Er is van alles denkbaar. Tegenwoordig kiezen mensen vaak een keuken van Ikea. Ikea heeft een ruim aanbod en is erg betaalbaar. Bij Ikea creëert u uw droomkeuken door verschillende elementen te combineren. Met de Ikea keukenplanner ziet u direct hoe uw droomkeuken eruit gaat zien.

1: Demonteren oude keuken

U moet eerst uw oude keuken demonteren voordat u met de montage van de nieuwe keuken begint. Het demonteren van de oude keuken doet u redelijk gemakkelijk zelf. Het is echter meer werk dan de meeste mensen zich realiseren. Zorg ervoor dat u tijdens het slopen het juiste materiaal gebruikt.

Draag werkkleding zoals werk(hand)schoenen en een veiligheidsbril. Indien u een grote keuken hebt is het klaarzetten van een afvalcontainer wellicht handig. Maak voordat u begint met het demonteren een plan. U wilt natuurlijk wel de elektriciteitsdraden, de gasaansluiting en de wateraansluiting opnieuw kunnen gebruiken in uw nieuwe keuken.

2: Voorbereiding

Enige voorbereiding is belangrijk voordat u begint met de keukenmontage. Hoeveel voorbereiding nodig is hangt af van uw wensen. Wilt u vloerverwarming in uw keuken? Dit is uiteraard de eerste stap bij een keukenrenovatie.

Houd bij het verplaatsen en plaatsen van stopcontacten altijd rekening met uw keukenplan. Een kleine afwijking kan er al voor zorgen dat het monteren van bepaalde apparaten onmogelijk is. Werk tevens erg secuur wanneer u een bar of tussenwand wilt plaatsen. Een op maat gemaakt aanrechtblad moet uiteraard nog wel kunnen passen. De laatste stap in de voorbereiding is het plaatsen van eventuele raamkozijnen en deurposten.

3: Monteren nieuwe keuken

U bespaart op de kosten indien u de keukenmontage zelf doet. Wanneer het monteren mis gaat kan dit echter in een dure grap eindigen. U denkt wellicht dat er met het plaatsen van een inbouwkeuken weinig mis kan gaan. Deze is immers op maat gemaakt en zou daarom exact moeten passen in de kookruimte.

Het installeren van een keuken komt nochtans erg precies. Als u achteraf een vakman moet inschakelen omdat het installeren niet lukt, dan kan dit in hoge kosten resulteren. Bedenk daarom van tevoren goed welke dingen u kunt installeren en wat u overlaat aan een professional.

keuken plaatsen

4: Aansluiten apparatuur

Uw keuken is waarschijnlijk de ruimte waar de meeste apparatuur voorkomt. Enige kennis is vereist tijdens het installeren van keukenapparatuur. Controleer de montagevoorschriften van de apparatuur zorgvuldig. Houd daarnaast rekening met de volgende tips. Kit een kookplaat niet vast. Het uitbouwen van een kookplaat moet altijd mogelijk zijn.

Houd tijdens het monteren rekening met de draairichting van de vriezer en koelkast. Controleer of de afzuigkap werkt voordat u deze gaat installeren. Zorg ervoor dat aansluitpunten van inbouwapparatuur altijd bereikbaar zijn. Vergeet ook niet de ontluchtingsroosters van bijvoorbeeld de koelkast aan te brengen in plinten.

5: Handige tips

Houd rekening met een aantal tips voordat u begint met uw keukenmontage. Teken de afmetingen van de keukenkasten af op de muur. Verwijder de keukendeurtjes zodat de keukenkasten minder zwaar zijn. Leg de keukenkasten en keukendeurtjes in volgorde klaar.

Begin met het monteren van de keukenkasten en keukendeurtjes altijd in een hoek. Breng de wandtegels pas aan na de keukenmontage. Laat ruimte vrij tussen de onderste tegels en het aanrechtblad in verband met een kitrand. Gebruik een waterpas bij het monteren van de keukenkasten en keukendeurtjes. Kit het aanrechtblad goed af met voldoende kit. Een eventueel kit overschot verwijdert u met azijn of water.

Zelf doen of uitbesteden?

Zelf uw keuken monteren of dit uitbesteden, het is allebei mogelijk. Zelf een keuken plaatsen heeft een aantal voordelen. U bespaart namelijk op de kosten indien u het installeren niet uitbesteedt. Daarnaast kunt u de keukenmontage in uw eigen tempo doen. Ook geeft het meer voldoening als u de installatie van de keuken zelf hebt gedaan.

Het laten plaatsen heeft echter ook een aantal voordelen. Zo hebt u garantie indien er iets mis gaat tijdens het installeren. Een vakman heeft daarnaast een netwerk met favoriete onderaannemers waarmee problemen snel opgelost kunnen worden. Bovendien bent u vrij van stress indien u het monteren aan een professional overlaat.

Kosten

U hebt verschillende tips gelezen met betrekking tot het plaatsen van keukens. Wanneer de montage door uzelf niet goed gaat dan kan dit in hoge kosten resulteren. Het is daarom verstandig om de keukenmontage door een vakman te laten doen als u geen ervaren klusser bent. De kosten hiervan hangen af van verschillende factoren. De grootte en complexiteit van een keuken zijn hier bijvoorbeeld van invloed op.

Wanneer elektriciteits- en waterleidingen verlegd moeten worden dan is dit tevens van invloed op de kosten. De gemiddelde kosten van een keukenmontage liggen tussen de €450,- en €1.000,-. Voor een prijsindicatie kunt u het beste gratis offertes aanvragen. Kijk op deze pagina voor een handig overzicht van alle keukenrenovatie kosten!

keuken plaatsen keukenspecialist

Hulp nodig? Gratis offertes!

Hebt u na de gegeven tips toch hulp nodig met het plaatsen van uw droomkeuken? Landelijk, modern of een keuken van Ikea, wij monteren ze allemaal. Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van keukenmontage. Via het offerteformulier vraagt u gratis een aantal offertes aan.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door ze met elkaar te vergelijken kunt u de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. Wij helpen u graag met het plaatsen van uw droomkeuken! Met vragen over een keukenmontage bent u tevens van harte welkom.

Gratis offertes vergelijken!