Zolder verbouwen

Heeft u een zolder die u niet of nauwelijks gebruikt? Schakel dan een vakman in voor het verbouwen van de ruimte! Met een zolderverbouwing kunt u de ruimte enorm opknappen, waarna het een geschikte extra studeer- of slaapkamer is. Dit zorgt voor een waardevermeerdering en meer woongenot.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van een zolderverbouwing. Ook vindt u hier meer informatie over de kostprijs en de voordelen van een zolderverbouwing. Wilt u de zolderruimte binnenkort flink opknappen? Vergelijk dan eerst gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit ons netwerk en bespaar tot wel 40% op het timmerwerk!

zolder verbouwen

Gratis offertes vergelijken


Grootste voordelen zolder verbouwen

Veel mensen gebruiken de zolder voornamelijk als opslagruimte. Vaak staat de ruimte al zo vol met dozen en oude spullen dat zij het potentieel niet meer kunnen zien. Zonde, want met het verbouwen van de zolder creëer je gemakkelijk een compleet nieuwe kamer! Misschien heeft u altijd al een kantoor aan huis gewild, of is er sprake van gezinsuitbreiding en wilt u daarom een extra slaapkamer realiseren. Wat de situatie ook is: een zolderverbouwing zorgt ongetwijfeld voor een waardevermeerdering van het huis! Dit zijn de grootste voordelen van een zolderverbouwing op een rijtje:

  • U creëert extra leefruimte in huis.
  • Een professionele zolderverbouwing zorgt voor een waardevermeerdering van de woning.
  • Door te isoleren bespaart u bovendien op de stookkosten.

Slaapkamer of hobbyruimte; de mogelijkheden zijn eindeloos

Wie zijn zolder op dit moment als opslagruimte gebruikt, ziet de mogelijkheden van het opknappen waarschijnlijk nog niet. Toch kunt u de zolderkamer compleet transformeren! Steeds meer mensen kiezen ervoor om de zolderkamer te verbouwen tot slaapkamer. Dit komt zeker van pas wanneer er sprake is van gezinsuitbreiding of als u een slaapkamer nodig heeft voor logés. Wanneer u vanuit huis werkt dan is het ook fijn om de zolderkamer te verbouwen tot een eigen kantoor. U werkt gegarandeerd een stuk gestructureerder op zolder dan aan de eettafel en dit komt uw productiviteit alleen maar ten goede! Andere mogelijkheden zijn de realisatie van een hobbyruimte, sportkamer of gewoon een plek om te loungen.

Dakkapel of dakraam op zolder plaatsen

Ook als u een relatief kleine zolder heeft is verbouwen zeker een optie. Door de zolder alleen al af te werken ziet het er een stuk netter en ruimer uit. Wilt u de zolderkamer intensief gaan gebruiken maar is het boven iets te klein of te donker? Kijk dan naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een dakraam of zelfs een dakkapel.

Met een extra dakraam creëert u een hoop extra daglicht, wat van groot belang is voor uw gezondheid, humeur en productiviteit. Het plaatsen van dakkapellen zorgt daarnaast voor extra leefruimte. Hier leest u meer over het plaatsen van dakkapellen.

Plafond zolder opknappen

Vaak heeft de zolderkamer een schuine wand en veel mensen weten niet hoe ze dit het beste kunnen opknappen. Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden. Door de schuine wanden bijvoorbeeld te isoleren creëert u niet alleen een betere uitstraling maar bent u ook verzekerd van een betere isolatiewaarde. Hiermee bespaart u jaarlijks op uw energierekening en is het ’s zomers lekker koel op de slaapkamer en ’s winter blijft het juist heerlijk warm. Heeft u juist een hele hoge zolder en wilt u meer sfeer creëren? Wat dacht u van een verlaagd plafond? Hiermee krijgt de zolder een gezellige uitstraling, is het mogelijk om bijvoorbeeld spotverlichting te installeren én eventueel extra bergruimte te creëren! Op deze pagina vindt u meer informatie over het afwerken van een houten plafond.

Wat kost een zolderverbouwing?

Wilt u binnenkort gaan verbouwen, dan bent u vast benieuwd naar de totale kosten. De prijs die u voor het verbouwen betaalt is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Het opknappen van zolders kan relatief goedkoop gedaan worden. Met alleen het leggen van een goede vloer kunt u de ruimte al enorm opknappen tegen een lage kostprijs! Voor 15m² tot 25m² betaalt u gemiddeld slechts €250,- tot €500,-. Wilt u graag een vaste trap aanleggen om zo een extra slaapkamer te creëren? Dit kost gemiddeld €1.000,- tot €1.500,- maar is alleen mogelijk wanneer er voldoende ruimte is. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de kosten per klus. Wilt u de zolder opknappen, vraag dan vrijblijvend offertes op maat aan.

zolderverbouwing

Prijsindicaties zolder verbouwen

Werkzaamheden Kosten * Opmerkingen
Vloer leggen €250,- tot €500,- 15m² tot 25m²
Gipswand plaatsen €400,- tot €1.000,- 10m² tot 15m²
Dakraam plaatsen €500,- tot €900,- Afhankelijk van grootte
Centrale verwarming aanleggen €900,- tot €1.100,- Incl. een radiator
Vaste trap plaatsen €1.000,- tot €1.500,- Alleen mogelijk bij voldoende ruimte
Dakkapel plaatsen €3.500,- tot €4.800,- Afhankelijk van grootte

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen vrijblijvend offertes op maat aan.

Zolder aftimmeren

Als u een nieuwbouwwoning heeft gekocht dan is de zolderruimte nog niet afgewerkt. In dit geval is het mogelijk om een timmerman in te schakelen voor het aftimmeren van de ruimte. Dit is nog geen volledige zolderverbouwing, maar zorgt ervoor dat de ruimte er strak en netjes uit komt te zien. Zo kunt u denken aan het bouwen van inbouwkasten onder de schuine wanden, het afwerken van het plafond en het dakraam en het plaatsen van een nieuwe vloer.

Met het aftimmeren ziet de ruimte er al een stuk ruimer, netter en overzichtelijker uit. Ook geeft dit de mogelijkheid tot het opslaan van uw spullen, zonder dat deze in het zicht staan.

Extra opties voor een zolderkamer

Bij een zolderverbouwing is het mogelijk om te kiezen voor extra opties. Deze zijn niet perse noodzakelijk, maar kunnen uw woongenot wel enorm beïnvloeden op positieve wijze. Laat u een nieuw dakraam plaatsen? Overweeg dan ook om zonwering te installeren. Een rolluik kan de ruimte verduisteren, wat van pas komt als u tijdens de zolderverbouwing een slaapkamer realiseert. Het zorgt er ook voor dat de temperatuur in de zomer niet te veel stijgt. De kosten van een rolluik liggen gemiddeld tussen de €100,- en €350,-, afhankelijk van het soort bediening dat u kiest. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een airco, afhankelijk van het model liggen de kosten hiervoor ongeveer tussen de €1.100,- en €1.650,-.

Zolder inrichten

Na de zolderverbouwing is het uiteraard belangrijk om de nieuw gemaakte ruimte naar uw smaak in te richten. Een aantal tips die de vakmannen uit ons netwerk vaak geven, zijn het plaatsen van goede kasten op maat zodat u voldoende bergruimte hebt. Wilt u de ruimte na het verbouwen gaan gebruiken als hobbyruimte of studeerkamer, vraag de vakman dan om tips of ideeën om deze in te richten. Hij kan u eventueel helpen met het produceren van meubilair op maat, zoals een groot bureau waarop u al uw werkzaamheden kan uitvoeren. Met de inrichting is uw zolderverbouwing helemaal compleet en kunt u in alle rust genieten van uw extra woonruimte!

Tips bij het verbouwen van een zolder

Het verbouwen van zolders is iets dat veel mensen voor zich uit schuiven. Dat is niet heel gek, want het lijkt een hele klus. U moet eerst al uw spullen ergens anders opslaan voordat u aan de slag kan gaan. Een belangrijke tip is het inschakelen van een vakman. Niet alleen bent u dan verzekerd van hoge kwaliteit, de klus is ook aanzienlijk sneller geklaard waardoor uw spullen al snel weer terug naar boven kunnen. Als u toch gaat verbouwen, laat de ruimte dan direct goed isoleren. Dit spaart u een extra klus en levert voordeel op. Het is zelfs mogelijk om direct zonnepanelen of een zonneboiler te installeren. Op milieucentraal.nl vindt u meer tips voor het verbouwen van zolders.

Vergelijk eenvoudig meerdere offertes

Wilt u binnenkort de zolderruimte gaan verbouwen en bent u op zoek naar een timmerman? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van een zolderverbouwing? Vul dan snel het offerteformulier in. Hiermee doet u met één druk op de knop gemakkelijk en snel een offerteaanvraag bij wel 5 bedrijven bij u uit de buurt! De offertes die u ontvangt zijn gratis, vrijblijvend en helemaal op maat voor u gemaakt. Vergelijk de verschillende kosten en kies zo voor het timmerbedrijf met het beste aanbod! Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt en bespaart u uiteindelijk tot wel 40% op de totale kosten!

kosten zolder opknappen