Besparen op keukenrenovatie?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Keuken verbouwen

Is uw keuken verouderd of bent u ontevreden over het uiterlijk? Indien uw keuken verouderd is dan hoeft u deze niet per se te vervangen. Het opknappen van uw keuken is tevens een optie. Het renoveren van uw kookvertrek is niet altijd duur of moeilijk. Mhout is een netwerk van bedrijven op het gebied van keukenrenovaties. Op zoek naar een keukenspecialist voor de verbouwing van uw keuken?

Start gratis offerteaanvraag!

Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd het keukenrenovatie bedrijf met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. We helpen u graag bij het verbouwen van uw kookvertrek!

Keukenrenovatie of complete verbouwing

Wanneer uw keuken aan een opknapbeurt toe is dan moet u een keuze maken tussen een keukenrenovatie of een complete verbouwing. Een keukenrenovatie heeft als voordeel dat het goedkoper is dan compleet verbouwen. Met een klein budget krijgt uw keuken een hele nieuwe look.

U hebt bij een keukenrenovatie geen last van een verbouwing, toch stijgt de waarde van uw huis. Het compleet verbouwen van uw keuken is echter een betere optie wanneer de kwaliteit van de keuken hard achteruit is gegaan. Daarnaast is het helemaal verbouwen mogelijk om de indeling te veranderen. Bij een keukenrenovatie is dit vrijwel onmogelijk.

Keukendeurtjes en frontjes vervangen

Keukendeurtjes bepalen grotendeels de uitstraling van uw keuken. Zijn de keukenfrontjes beschadigd, laat de folie los of hebben de keukendeurtjes hun mooiste tijd gehad? Het vervangen of schilderen van uw keukenfrontjes kan ervoor zorgen dat de keuken er weer helemaal als nieuw uitziet.

Hetzelfde geldt voor het opknappen van de keukenfrontjes met behulp van folie. Het vervangen van de gehele keukendeurtjes of keukenfrontjes is tevens een optie. Controleer altijd of deze de juiste afmetingen hebben.

Keukenkastjes vernieuwen

Het vernieuwen van keukenkastjes kan tevens een groot verschil maken. Ook keukenkastjes kunt u eenvoudig renoveren met behulp van een likje verf. Daarnaast zijn de handgrepen van invloed op de uitstraling van keukenkastjes. Strakke handgrepen geven keukenkastjes een moderne look.

Nostalgische knoppen op keukenkasten creëren daarentegen een landelijke look. Bent u het niet eens met de indeling van de keukenkastjes? In de meeste keukenkastjes past u dit gemakkelijk aan door het verwijderen, toevoegen of vervangen van planken.

Keuken spuiten of verven

U kunt uw keuken eenvoudig opknappen door deze te verven of spuiten. Opknappen met verf kan elke klusser proberen, spuiten is echter een klus die een vakman het beste doet. Het is niet mogelijk om zomaar elke keuken over te spuiten. Spuiten is namelijk geen optie bij bepaalde folie of houtsoorten.

Bij het overspuiten van uw keuken is het belangrijk dat u de rest van de ruimte afplakt. Het spuiten is echter binnen korte tijd gedaan. Hierdoor geniet u binnen no time van uw nieuwe keuken.

keuken verbouwen keuken verven

Keukenwerkblad

Naast de keukenfrontjes en keukendeurtjes bepaalt het keukenwerkblad grotendeels de uitstraling van een keuken. Na het vervangen van een oud, vies en kapot keukenwerkblad heeft uw keuken direct weer een nieuwe uitstraling. Een keukenwerkblad van een ander materiaal, zoals marmer in plaats van hout, geeft eenvoudig een hele frisse look.

Daarnaast zorgt een dikker of juist dunner keukenwerkblad ervoor dat uw keuken er weer heel anders uitziet. Hetzelfde geldt voor een nieuwe kraan of spoelbak.

Keukeneiland creëren

Bij het verbouwen van uw keuken kunt u ervoor kiezen om een keukeneiland te creëren. Een eiland zorgt ervoor dat u meer werkruimte hebt. In sommige gevallen wordt het gebruikt als een eetruimte. Wanneer u een beetje creatief bent creëert u tijdens uw keukenrenovatie een eiland.

Een keukeneiland maakt u bijvoorbeeld door het tegen elkaar aanzetten van twee identieke boekenkasten. Ook een tafel of bureau kan als eiland gebruikt worden. Of wat dacht u van een aantal keukenkastjes met daarop een fraai keukenblad gemonteerd?

Leidingen verleggen

Gaat u de gehele kookruimte verbouwen? Wanneer u de wasbak of het gasfornuis verplaatst is het mogelijk dat u leidingen moet verleggen. Elektriciteit-, water- en gasleidingen verleggen is geen eenvoudige klus. Leidingen verleggen kan er bovendien voor zorgen dat de kosten van het renoveren omhoog gaan.

Indien u bij het verbouwen de kosten zo laag mogelijk wilt houden, is het verstandig om de indeling hetzelfde te houden. U bespaart daarnaast tijd door tijdens het opknappen het verleggen van leidingen te voorkomen.

keuken verbouwen

Keukenapparatuur vernieuwen

Is uw keukenapparatuur aan vernieuwing toe? Er wordt vaak gedacht dat het vervangen van apparatuur een eenvoudige klus is tijdens een keukenrenovatie. Het vernieuwen van keukenapparatuur is in sommige gevallen echter lastiger dan het lijkt. Keukenapparatuur verandert elk jaar.

Het is dus denkbaar dat nieuw keukenapparatuur niet aan de leidingen of gasslang aangesloten kan worden. Of wellicht komen de afmetingen niet overeen met uw keukenkast. In dat geval moeten er tijdens het renoveren aanpassingen worden gedaan zodat de keukenapparatuur wel past.

Open keuken maken

Bij het opknappen van de kookgelegenheid kunt u ervoor kiezen op een open keuken te maken. Na het verwijderen of verbreden van een muur geniet u van een open kookruimte. Deze keukenrenovatie zorgt ervoor dat uw woning er een stuk groter uitziet.

Daarnaast is het erg leuk om de woonkamer en kookgelegenheid op elkaar af te stemmen. Houd bij het verbouwen rekening met een goede afzuiging zodat geuren niet teveel vrijkomen. Zorg bij het renoveren tevens voor goede verlichting en gesloten kasten zodat de kookruimte er niet rommelig uitziet.

Kosten

Bent u uw kookruimte zat en wilt u de ruimte renoveren? De kosten van het opknappen hangen af van verschillende factoren. De grootte van de keukenrenovatie is hier bijvoorbeeld van invloed op. De kosten voor het opknappen van uw keuken met behulp van een schilder liggen tussen de €200,- en €800,-. Indien u voor compleet renoveren gaat liggen de kosten uiteraard hoger.

Leent u geld ten behoeve van het renoveren van uw keuken? In dat geval is het mogelijk om de rente hierover af te trekken van de belasting. Voor een prijsindicatie van het opknappen van uw kookruimte kunt u het beste offertes aanvragen. Kijk op deze pagina voor een handig overzicht van alle keukenrenovatie kosten!

keuken verbouwen keukenspecialist

Hulp nodig? Gratis offertes!

Zoals u hebt gelezen is het opknappen van uw kookvertrek in sommige gevallen erg eenvoudig. Wilt u keukenfrontjes of keukendeurtjes vernieuwen? Of wilt u leidingen verleggen en daardoor uw droomkeuken creëren? En bent u opzoek naar een ervaren specialist die u wil helpen met het renoveren? Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van keukens renoveren. Op zoek naar een specialist voor de verbouwing van uw keuken?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Via het offerteformulier vraagt u gratis meerdere offertes aan. De offertes vergelijkt u met elkaar vanuit uw luie stoel. Vervolgens kiest u de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs. Het aanvragen is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. We helpen u graag met het verbouwen van uw kookvertrek!

Gratis offertes vergelijken!