Besparen op keuken demonteren?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Keuken demonteren

Hebt u een nieuwe keuken gekocht? Voordat u de keuken kan plaatsen moet u eerst de oude keuken demonteren en afvoeren. U vindt hier verschillende tips met betrekking tot het demonteren en afvoeren van uw oude keuken. Heeft u na de tips toch nog hulp nodig? Wij helpen u graag! Maarten van Hout is een landelijk netwerk van keukenspecialisten.

Start gratis offerteaanvraag!

Door de offertes met elkaar te vergelijken kunt u altijd het demontage bedrijf met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. We helpen u graag met uw keukenrenovatie! Wilt u verdere tips? Of hebt u nog vragen over de kosten of het afvoeren? U bent bij ons van harte welkom.

Stroom-, gas- en watervoorziening afsluiten

De eerste stap tijdens het slopen van uw keuken is het afsluiten van de stroom-, gas- en watervoorziening. Schakel de juiste groep uit in de meterkast. Verwijder schakelaars, stopcontacten en verlichting. Zet hier lasdoppen op en op de loshangende elektriciteitsdraden kroonsteentjes.

Hierna mag u de stroom weer aanzetten. Draai het gas en de hoofdkraan van het water dicht. Tap vervolgens het water af. Gebruik hiervoor het zwarte of koperen aftapkraantje of laat de kraan in de keuken openstaan tot er geen water meer uitkomt. De leiding kan ingekort worden wanneer er geen waterdruk meer is. Plaats een afsluitdop op de leidingen. Daarna mag u de hoofdkraan weer opendraaien.

Keukenkastjes

Vervolgens is het tijd om de keukenkastjes en de keukendeurtjes te demonteren. Het is verstandig om eerst de keukendeurtjes te demonteren. Als u begint met het slopen van de keukendeurtjes, dan zijn de keukenkastjes lichter en makkelijker te verwijderen.

Keukendeurtjes zitten in de meeste gevallen aan de keukenkastjes gekoppeld met een schroef. Zoek de schroef op en draai deze los.Zo verwijdert u eenvoudig de keukendeurtjes. De bovenste keukenkastjes zitten vaak aan de muur vast met behulp van een hangsysteem. De keukenkastjes tilt u eenvoudig van de muur af. Het demonteren van de benedenkastjes gaat hetzelfde. Verwijder eerst de keukenkastjes en schroef vervolgens de koppelingen los.

Keukenapparatuur

Na het verwijderen van de keukenkasten kunt u het keukenapparatuur verwijderen. Het demonteren van de afzuigkap is erg simpel. Begin met het verwijderen van het filter. Achter het filter bevinden zich schroeven waarmee de afzuigkap vastzit. Nadat u ze hebt losgeschroefd verwijdert u makkelijk en snel de afzuigkap.

In de eerste stap heeft u het gas al dichtgedraaid. Draai het gas alsnog dicht indien u dit nog niet had gedaan. Het gasstel en de oven kunt u hierna eenvoudig demonteren. Verwijder daarna eventueel ander keukenapparatuur zoals de koelkast of een magnetron. Haal de snelkoppelingen en daarna de grote moer onder de kraan los. Trek vervolgens de kraan uit het aanrechtblad.

keuken apparatuur demonteren

Aanrechtblad

Na het demonteren van de kraan is het slopen van het keukenblad aan de beurt. Het demonteren van een keukenblad is niet erg moeilijk. Na het volgen van deze tips bent u binnen een mum van tijd klaar met het demonteren van het keukenblad. Een aanrechtblad zit in de meeste gevallen vastgeschroefd aan de onderkant.

Haal de schroeven los, hierna snijdt u de kitrand los. Gebruik hiervoor een breed afbreekmes of een stanleymes. Heeft u een hoekblad? Zorg er dan voor dat u eerst de koppelbouten losdraait. Hiervoor hebt u waarschijnlijk een steeksleutel 10 nodig. Hierna verwijdert u het aanrechtblad.

Keukentegels

De laatste stap in het slopen van uw keuken is het verwijderen van de wandtegels en vloertegels. Het slopen van de tegels is een vervelende klus, het is echter niet erg moeilijk.Bij het slopen heeft u een hamer, een steenbeitel en een veiligheidsbril nodig.

Het is belangrijk om tijdens het slopen van de tegels van boven naar beneden te werken. Houd hierbij de beitel zo vlak mogelijk. Op deze manier is de kans groot dat u de keukentegel er in zijn geheel afhaalt. Het hergebruiken of verkopen is dan eventueel mogelijk. Als de tegels er in stukjes afgaan dan zult u ze moeten afvoeren.

Afvoeren van de keuken

Na het slopen van uw keuken vraagt u zich wellicht af: wat moet ik nu met mijn oude keuken? Hier volgen een aantal tips over wat mogelijk is met de onderdelen na het slopen van uw keuken. Sommige onderdelen zoals apparatuur gebruikt u wellicht opnieuw.

Daarnaast is het verkopen of weggeven van deze onderdelen een optie. Onderdelen die niet herbruikbaar zijn kunt u afvoeren. Ziet u het afvoeren niet helemaal zitten? In de meeste gevallen doet een demontage bedrijf het afvoeren voor u, naast het demonteren van uw keuken. Het demontage bedrijf gebruikt hiervoor een aanhanger of, als het om een grote keuken gaat, een container.

Kosten

Het slopen van uw keuken doet u eenvoudig zelf. Hebt u hiervoor geen tijd of hier geen zin in? Een vakman kan het slopen uit uw handen nemen. Het afvoeren van uw oude keuken kunt u tevens door het demontage bedrijf laten doen.

De kosten van het demonteren hangen af van verschillende factoren. De grootte van de keuken en de hoeveelheid tegels zijn bijvoorbeeld van invloed op de prijs. De kosten van het demonteren van een keuken liggen gemiddeld tussen de €250,- en €650,-.

De kosten voor het afvoeren van uw keuken bedragen gemiddeld €100,- tot €250,-. Vraag voor een indicatie van de prijs geheel vrijblijvend offertes aan. Kijk op deze pagina voor een handig overzicht van alle keukenrenovatie kosten!

keuken demonteren keukenspecialist

Hulp nodig? Gratis offertes!

Ziet u na het lezen van deze tips het demonteren van uw keuken niet helemaal zitten? Bent u benieuwd naar de prijs als u dit door een vakman laat doen? Mhout is een landelijk netwerk van keukenspecialisten. Er zit altijd een vakman in uw regio.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Bij ons is het kosteloos en geheel vrijblijvend aanvragen van meerdere offertes mogelijk. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd het demontage bedrijf met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Voor verdere tips of met vragen over de kosten, het slopen en het afvoeren bent u tevens van harte welkom bij ons.

Gratis offertes vergelijken!