Kozijnen en deuren

Deuren en kozijnen zijn een belangrijk deel van uw woning, zij zorgen ervoor dat u uw woning kan afsluiten, maar ook kan open stellen voor visite en de natuur. Deze onderdelen geven uw woning een unieke uitstraling, doordat u ze naar uw eigen smaak kunt verven. Om deze mooie uitstraling te houden, moeten de raamkozijnen en de deuren wel onderhouden worden. Wanneer dit niet gebeurd, bestaat de kans dat er houtrot ontstaat. Dit wilt u graag voorkomen, anders hebt u kans op lekkage en moeten er misschien nieuwe deuren en/of kozijnen komen. Laat ze daarom op tijd renoveren door ons, anders bestaat de kans dat ze vervangen moeten worden.

Onderhoud

Onderhoud aan uw houten deuren en kozijnen is van groot belang. Maak de onderdelen eens of vaker in het jaar schoon met water en schoonmaakmiddel. Wanneer u dit doet, kunt u gelijk controleren of de verf nog goed houdt en of er geen houtrot is ontstaan. Door uw kozijnen eens in de vijf jaar opnieuw te verven, blijft het hout goed beschermd tegen de weersomstandigheden. Wanneer u dit doet, kan het hout van uw deuren en de kozijnen erg lang mee gaan.

timmerman

Gratis offertes vergelijken


Houtrot verwijderen

Is er toch houtrot ontstaan, dan is het van belang dat u zo snel mogelijk in actie komt. Houtrot tast uw kozijnen aan en neemt erg veel vocht op. Wanneer u dit tegen komt moet u dit zo snel mogelijk verwijderen. Met een hamer en een beitel haalt u al het houtrot weg. Vervolgens kunt u het weggehaalde stuk opvullen met houtrotvuller. Vervolgens schildert u het geheel weer netjes in de kleur van de rest van de raamkozijnen.

kozijnen vervangen

Deuren en kozijnen vervangen

Wanneer uw raamkozijnen in slechte staat zijn en een likje verf zijn werk ook niet meer kan doen, dan wordt het tijd om uw deze te vervangen. Het vervangen van een deur is geen grote klus, maar uw kozijnen vervangen is een ander verhaal. Hier komt wat meer bij kijken, eerst moeten ze opgemeten worden om de juiste maten te maken. Wanneer het uw wens is om nieuwe raam- of deurkozijnen te laten plaatsen, dan gaan wij met u om de tafel om uw wensen te bespreken. Vervolgens meten wij ook de huidige kozijnen op om met de juiste afmetingen aan de slag te gaan. Wanneer alles klaar is, komen wij om alles te vervangen.

Renoveren

Op den duur worden deuren en kozijnen minder en het verf verkleurd of bladert af. Dan wordt het tijd om de deur of het kozijn te schuren en opnieuw te verven. Maak eerst het gedeelte schoon en schuur al het verf af zodat de nieuwe laag beter blijft zitten. Plak de ramen goed af zodat er geen verf op de ramen kan komen. Nadat alles is geschilderd, ziet uw woning er weer als nieuw uit.

Expert inschakelen

Wilt u graag uw kozijnen en uw deuren laten controleren of laten renoveren, dan bent u bij Mhout timmerwerken aan het juiste adres. Wij helpen u graag met het renoveren, repareren en het vervangen van uw deuren en kozijnen. Wilt u graag een offerte ontvangen? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend offertes bij ons aan en u krijgt van ons meerdere prijsoffertes toegestuurd. Deze kunt u vergelijken op prijs en aanbod, om zo in contact te komen met een specialist uit uw regio. Wij helpen u graag verder met het opknappen van uw woning.

Timmerman inschakelen