Besparen op keukenrenovatie?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Keukenrenovatie

Een keukenrenovatie is een goede manier om een oude keuken op te knappen. U verbetert met een renovatie het uiterlijk en zorgt ervoor dat het gebruikersgemak stijgt. Laat keukenkasten renoveren, vervang de frontjes of kies voor een nieuw aanrechtblad. Op zoek naar een keukenexpert in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Alleen dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk meerdere offertes ontvangt: kies de specialist met de scherpste prijs en bespaar tot 40%!

Op deze pagina leest u wat een keukenspecialist voor u kan betekenen bij een keukenrenovatie. Zo vindt u hier meer informatie over de voordelen van een renovatie én leest u wat er allemaal mogelijk is. Natuurlijk geven we u ook een indicatie van de gemiddelde kosten en krijgt u handige tips voor als u uw keuken gaat opknappen.

Wat is een keukenrenovatie?

Een keukenrenovatie houdt in dat u met kleine of grote aanpassingen het uiterlijk en het gebruikersgemak van de keuken verbetert. Een keuken renoveren kan op heel veel verschillende manieren: laat de keukenkastjes bijvoorbeeld vervangen of kies voor alleen nieuwe keukendeurtjes. Kleine aanpassingen hebben een groot effect op de uitstraling en het gebruikersgemak!

Dit alles is een goed alternatief voor het kopen van een nieuwe keuken. Het is namelijk veel goedkoper, vaak een stuk sneller afgerond en u bent toch verzekerd van een ruimte die voldoet aan al uw wensen.

Een aantal mogelijkheden bij het vernieuwen van de keuken zijn:

 • Nieuwe keukenapparatuur
 • Keukenkastjes of -deurtjes vervangen
 • Een extra kookeiland plaatsen
 • Deurtjes wrappen of verven

Waarom de keuken renoveren?

Een keuken renoveren is veel goedkoper dan een keuken vervangen. Toch behaalt u hiermee hetzelfde resultaat: namelijk een keuken die voldoet aan al uw wensen. Een groot voordeel is dat een keukenrenovatie zorgt voor zo weinig mogelijk overlast. De werkzaamheden zijn namelijk snel afgerond en u hoeft uw fornuis niet dagenlang te missen.

Wanneer is het nodig om uw keuken te vernieuwen?

Op het moment dat uw keuken niet naar wens is: misschien vindt u de uitstraling niet bij uw interieur passen of misschien wilt u juist een groter gebruikersgemak creëren met nieuwe keukenapparatuur en extra opbergruimte.

keukenrenovatie

Keukenrenovatie in 1 dag: is dat mogelijk?

Het is zelfs mogelijk om een keukenrenovatie in 1 dag uit te voeren! Meestal gaat het hierbij om relatief kleine werkzaamheden die een grote impact hebben op de uitstraling en functionaliteit van de ruimte.

Wat is er mogelijk in 1 dag?

Vervang uw keukenblad, of vernieuw de keukenkastjes met een fris kleurtje. Kies voor nieuwe keukenapparatuur of laat in 1 dag alle keukenkastjes vervangen. Met een goede voorbereiding is er heel veel mogelijk binnen een werkdag. Bedenk u eerst wat u wilt veranderen en waarom. Een keukenrenovatie expert voert deze werkzaamheden daarna snel en vakkundig voor u uit. Lees hier hoe u een keuken demonteert.

Wat kost een keuken renoveren?

Wilt u een oude keuken opknappen, dan bent u vast benieuwd naar de kosten. De prijzen hangen nauw samen met de specifieke werkzaamheden die u uitvoert en de materialen die u kiest. In een kleine keuken ligt de gemiddelde prijs voor een renovatie tussen de €350,- tot €950,-. Voor deze prijs heeft u 3 nieuwe keukendeuren, 3 ladefronten en 1 koelkastpaneel.

Moet u een grotere keuken renoveren, dan lopen de kosten uiteraard hoger op. Bij een luxe, grote keuken liggen de renovatiekosten rond de €1.000,-. Dit houdt in dat u 12 keukendeuren vervangt, 7 nieuwe ladefronten plaatst en een nieuw koelkast- en vaatwasserpaneel laat monteren. Kijk op deze pagina voor een handig overzicht van alle keukenrenovatie kosten!

Prijzen keukens renoveren

Type keuken Omschrijving Gemiddelde prijs*
Kleine keuken renoveren 3 keukendeuren
3 ladefronten
1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Gemiddelde keuken renoveren 8 keukendeuren
5 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
€900,- tot €2.000,-
Luxe keuken renoveren 12 keukendeuren
7 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Realiseer u droomkeuken binnen 1 dag met een keukenrenovatie!

Vergelijk gratis offertes en laat uw keuken renoveren tegen de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken

Keukenrenovatie: de mogelijkheden

Er zijn bij een keukenrenovatie heel veel verschillende mogelijkheden. Zo kunt u de ruimte uitbreiden met een extra keukeneiland als u dit wilt, maar u kunt het ook houden bij het vervangen van de keukenkastjes. Als u zich gaat oriënteren op renoveren, vraag uzelf dan eerst af wat u wilt bereiken.

Wilt u het gebruikersgemak vergroten?

Eén van de mogelijkheden is dan het vervangen van keukenapparatuur. Ook het vervangen van keukenkastjes kan het gebruikersgemak enorm vergroten: vervang die onhandige keukenkast bijvoorbeeld met een handige lade, waarin al uw pannen voor de hand liggen.

Wilt u graag het uiterlijk van de keuken verbeteren?

Dan is het vaak voldoende op de keukendeuren te renoveren. Laat ze wrappen met een andere kleur, herstel de scharnieren zodat de deurtjes weer recht hangen en kies voor nieuwe handgreepjes voor een andere look. Ook het plaatsen van nieuwe tegels zorgt voor een compleet ander uiterlijk! Een andere optie is om tijdens de keukenrenovatie het aanrechtblad te vervangen. Kies voor hout voor een warme uitstraling of ga voor een industriële look met een keukenblad van beton!

Gaat u liever voor een keukenrenovatie zonder breken?

Ook dan is er veel mogelijk. Kies voor een nieuwe, luxe vaatwasser of vervang uw kranen en handgreepjes. Zelfs met kleine aanpassingen verandert u het uiterlijk van de ruimte.

keukenrenoveren

Werkwijze keuken laten renoveren

Hoe de renovatie van uw keuken eruitziet is afhankelijk van de werkzaamheden die u uitvoert. In grote lijnen doorloopt u bij een keukenrenovatie een aantal stappen. Eerst bepaalt u het budget en kiest u welke onderdelen u wilt renoveren. Daarna spreekt u een datum af met de keukenexpert, zodat de vakmannen uw keuken mogelijk zelfs in 1 dag renoveren.

 • Bepalen budget: bedenk eerst eens hoeveel u wilt uitgeven aan de renovatie van uw keuken. Dit heeft namelijk een grote invloed op de werkzaamheden die u wilt uitvoeren. Heeft u een klein budget, dan gaat het waarschijnlijk om relatief simpele werkzaamheden. Bij een groter budget kunt u ook kiezen voor iets luxere materialen.
 • Inventarisatie: wat wilt u precies aanpakken? Wilt u de keukenkasten renoveren of vindt u het vooral belangrijk dat het gebruiksgemak groter wordt? Vraag bij deze stap ook zeker hulp aan een keukenspecialist, zodat u zeker weet dat u geen klussen vergeet of overslaat.
 • Sloopwerk: kiest u voor een renovatie mét breken, dan is de eerste stap het sloopwerk. De vakmannen verwijderen het keukenblad, de keukenkasten of andere onderdelen die u volledig wilt vervangen.
 • Renoveren: daarna worden de nieuwe onderdelen geplaatst en indien nodig aangesloten, zodat u direct kunt koken in uw vernieuwde keuken.

Keukenspecialist inschakelen voor de renovatie van uw keuken?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een goedkope expert in uw regio!

Gratis offertes vergelijken

Keuken renoveren of nieuwe keuken plaatsen?

Als uw huidige keuken niet naar wens is, dan heeft u in principe twee mogelijkheden: de keuken renoveren of een nieuwe keuken plaatsen.

Wat is de beste optie?

Als u de indeling van de ruimte zo goed vindt of als u een klein budget heeft, dan is het renoveren van de keuken zeker een betere optie. Dit is sneller, goedkoper en zorgt toch voor een vernieuwde uitstraling.

Wilt u de indeling helemaal omgooien en is de keuken heel erg verouderd? In dat geval is het vaak beter om een nieuwe keuken te plaatsen. Let wel op, want dit is een stuk duurder dan een keukenrenovatie. Twijfelt u over de beste optie? Vraag een keukenrenovatie expert naar de mogelijkheden, zodat u weet hoe u uw keuken verder kunt opknappen.

Tips voor uw keukenrenovatie

Wilt u uw keuken laten renoveren? Hieronder geven we u een paar handige tips voor uw toekomstige keukenrenovatie.

 • Keukentegels ouderwets? Kies voor een alternatieve achterwand van glas, of laat het keukenblad omhoog oplopen. Een andere optie is gewoon geen achterwand, maar afwasbare verf.
 • Denk ook aan accessoires. Met nieuwe theedoeken, handgreepjes en verlichting krijgt uw keuken een compleet ander uiterlijk zonder dat u veel geld of tijd hoeft te investeren.
 • Wilt u een industriële of klassieke stijl realiseren? Vervang dan de keukenkasten door open planken zodat uw servies zichtbaar is.
 • Besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes en kies de specialist met het beste aanbod!

Keukenrenovatie zelf doen? Een aantal aandachtspunten!

Gaat u zelf uw keukenrenovatie uitvoeren? Dit is zeker een optie om op de kosten te besparen. Wel is het belangrijk om u goed voor te bereiden. Let niet alleen op het uiterlijk van de keuken, maar houd ook rekening met functionaliteit. Dat het er mooi uitziet betekent natuurlijk niet direct dat het in de praktijk ook fijn werkt.

Als u de keukenkasten gaat renoveren, stem het aanrechtblad hier dan bij af. Dit creëert eenheid en ziet er heel mooi uit. Gaat u voor moderne keukenkasten, kies dan voor een strak aanrechtblad. Wilt u juist een meer authentieke uitstraling, dan past een houten blad daar beter bij.

Tot slot raden we u ook aan rekening te houden met de verlichting. Het is belangrijk om voldoende verlichting te hebben. Een keukenrenovatie is een goed moment om bijvoorbeeld spotverlichting te plaatsen.

keukenrenovatie keukenspecialist

Keuken laten renoveren? Bespaar op de kosten!

Wie zijn of haar keuken laat renoveren is verzekerd van een droomkeuken voor een scherpe prijs. Zelfs met kleine aanpassingen kunt u het uiterlijk en het gebruiksgemak enorm vergroten. Benieuwd wat een keukenrenovatie zou kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%! Let bij het vergelijken op prijs, aanbod en voorwaarden. Zo kiest u gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod en loopt uw besparing op tot 40%. Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!