Besparen op keuken renovatie kosten?

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Keuken renovatie kosten

Hoeveel gaat uw keukenrenovatie kosten? Het antwoord op deze vraag is helemaal afhankelijk van de werkzaamheden die u uit laat voeren. Kiest u voor een complete renovatie met nieuwe keukenkasten, inbouwapparatuur en accessoires, dan bent u natuurlijk duurder uit dan wanneer u alleen de keukenfrontjes opknapt. Benieuwd naar de prijs voor uw keukenrenovatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Alleen dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk tot 5 gratis offertes ontvangt van specialisten in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Lees verder als u benieuwd bent naar de gemiddelde kosten van een keukenrenovatie. U vindt hier de prijzen van verschillende werkzaamheden in kleine, gemiddelde of luxe keukens. Natuurlijk vindt u hier ook tips om te besparen op de kostprijs.

Wat kost een keukenrenovatie?

De kosten van een gemiddelde keukenrenovatie liggen rond de €900,- tot €2.000,-. Heeft u een kleine keuken, dan ligt de prijs van de renovatie gemiddeld tussen de €350,- tot €950,-. Voor een luxe renovatie met alles erop en eraan liggen de kosten eerder rond de €1.000,-.

Houd er rekening mee dat de kosten hele erg afhankelijk zijn van de werkzaamheden die u uitvoert. Bij een luxe keukenrenovatie gaat het om het renoveren van 12 keukendeuren, 7 ladefronten en een koelkast- en vaatwasserpaneel. Bij een kleine keukenrenovatie gaat het om slechts 3 keukendeuren en ladefronten en een koelkastpaneel.

Keuken renoveren: kosten

Type keuken Omschrijving Gemiddelde prijs*
Kleine keuken renoveren 3 keukendeuren
3 ladefronten
1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Gemiddelde keuken renoveren 8 keukendeuren
5 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
€900,- tot €2.000,-
Luxe keuken renoveren 12 keukendeuren
7 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde renovatiekosten incl. btw. Vraag gratis offertes aan met scherpe prijzen.

Besparen op de kosten van uw keukenrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de prijzen.

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De kostprijs is afhankelijk van verschillende factoren. De kosten worden onder andere beïnvloed door het formaat van de renovatie, de specifieke werkzaamheden en de materialen die u gebruikt. Er zijn dus veel keuzes die u zelf maakt die een grote invloed hebben op de totaalprijs!

Hieronder leest u meer over deze factoren. Benieuwd naar de gemiddelde prijzen van een keukenrenovatie? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

1. Grootte keuken

Hoe groter de keuken, des te hoger de kosten. U hebt nu eenmaal meer materialen nodig. Waar u bij een kleine keuken genoeg hebt aan 3 keukenkastjes, zijn dit er in een luxe, grote keuken misschien wel 12. Zo starten de prijzen bij een kleine renovatie al vanaf €350,-. Bij een grote renovatie liggen de kosten eerder rond de €1.000,-.

Natuurlijk betekent dit niet dat een renovatie van een grote keuken direct heel duur hoeft te zijn. Er zijn nog genoeg andere keuzes waarmee je de prijzen kunt beïnvloeden.

2. Werkzaamheden

De specifieke werkzaamheden die de keukenspecialist uitvoert hebben ook een grote invloed op de prijs van uw renovatie. Stel dat u alleen uw aanrechtblad wilt vervangen. Afhankelijk van het materiaal bent u dan ongeveer €300,- tot €500,- kwijt. Maar kiest u er daarnaast voor om ook de keukenfrontjes te vernieuwen én nieuwe keukenapparatuur te plaatsen, dan lopen de kosten een stuk hoger op. Kies door vooraf welke werkzaamheden u wilt uitvoeren. Bij een klein budget kunt u eventueel een paar renovatiewerken overslaan, om de prijzen op die manier zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld uw keuken demonteren is iets wat u zelf kunt doen.

keuken renovatie kosten

3. Materiaalkeuze

Het materiaal dat u kiest speelt een grote rol in de kosten voor het opknappen van uw keuken. Heeft u een beperkt budget? Dan worden materialen als melamine, laminaat of folie veel gebruikt. Dit is namelijk goedkoop in aanschaf en verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs.

Bij luxe renovaties zijn materialen als massief hout en gehard glas populair. Deze zorgen voor een luxueuze uitstraling en ze hebben bovendien een lange levensduur. Wel hangt hier uiteraard een hoger prijskaartje aan. Schakelt u een ervaren keukenspecialist in, dan is het slim om eerst uw budget te delen. Hij houdt bij het ontwerp dan direct rekening met geschikte materialen.

Schakel een vakman in voor uw keukenrenovatie tegen lage kosten!

Vind snel en eenvoudig een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

4. Vernieuwen of repareren

Is het echt noodzakelijk om het beschadigde keukenkastje te vervangen of is repareren ook een mogelijkheid? Als een reparatie mogelijk is, dan is dit meestal de goedkoopste optie. Hierbij gaat het vaak om een reparatie van een vaatwasser, oven of fornuis. Maar ook beschadigingen aan keukenkastjes kunnen vaak eenvoudig hersteld worden. Denk bijvoorbeeld aan het recht hangen van de frontjes: een kleine aanpassing die toch een grote impact heeft op de uitstraling van de ruimte.

Twijfelt u? Vraag dan advies aan een keukenexpert. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

keukenrenovatie kosten

5. Keukenapparatuur

Wie zijn of haar keukenapparatuur wil vernieuwen heeft de keuze uit talloze merken. Ook hiermee heeft u een grote invloed op de totaalprijs. Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden dan raden we u aan te kiezen voor een huismerk of een eenvoudig model. Hoe luxer de apparatuur, des te hoger de prijs. Een dure stoomoven, kokend waterkraan en inbouwmagnetron zijn heel erg geschikt voor mensen die graag koken, maar het zorgt er wel voor dat de prijs oploopt. Gemiddeld liggen de kosten voor een vaatwasser, fornuis of koelkast rond de €450,- tot €500,- per stuk, al verschillen de prijzen enorm per merk.

6.Arbeidskosten

Houd bij het renoveren van uw keuken ook rekening met de arbeidskosten: dit is ongeveer 20% van het totaalbedrag! Het lastige is dat de arbeidskosten per keukenspecialist enorm kunnen verschillen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat elke vakman zijn eigen tarief bepaalt. Met het vergelijken van offertes vindt u dus gemakkelijk de specialist met het beste aanbod: zo bespaart u eenvoudig tot wel 40% op de kosten.

Goedkope keukenrenovatie? Handige bespaartips!

Zo laat u uw keuken renoveren tegen de laagste prijs:

  • Kies voor een eenvoudige renovatie en laat dure werkzaamheden achterwege. Ook met kleine aanpassingen verandert u het gebruikersgemak én het uiterlijk van de ruimte zonder dat de prijzen van de keukenrenovatie te hoog oplopen.
  • Gebruik goedkope materialen en kies voor een huismerk in plaats van luxe a-merken. De materiaalkosten bepalen ongeveer 80% van het totaalbedrag, dus maak slimme keuzes.
  • Kies altijd voor een vakman bij u in de buurt, om de voorrijdkosten zo laag mogelijk te houden.
  • Kijk eens wat het kost om zelf het puin af te voeren. In veel gemeenten kan dit gratis, terwijl keukenspecialisten hier wel kosten in rekening voor brengen. Zo kunt u besparen op de kostprijs.
  • Vergelijk de gratis offertes van specialisten in uw regio en kies de vakman met het beste aanbod om zo tot 40% te besparen.

keukenrenovatie kosten keukenspeclialist

Keukenrenovatie? Gratis offertes vergelijken!

Gaat u uw keuken renoveren en wilt u de prijs zo laag mogelijk houden? Vind dan gemakkelijk en snel een keukenrenovatie expert bij u in de buurt met het vergelijken van offertes. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Deze is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Schakel altijd een vakman in voor uw keukenrenovatie, zodat u verzekerd bent van de beste hulp. Hij denkt met u mee over praktische aspecten, zodat uw vernieuwde keuken aan al uw wensen voldoet.

Gratis offertes vergelijken!