Timmerwerken

Een timmerman heeft een heel oud beroep. Het vakgebied is erg uitgebreid en is niet gericht op een specifiek onderdeel. Wij moeten eigenlijk alles kunnen wat met hout te maken heeft, zo moeten zijn we gespecialiseerd in renovatie, aanbouw, onderhoud en maken wij nieuwe producten. De term “timmerwerk” is dus breed. U kunt Maarten van Hout voor nagenoeg al uw timmerwerken inschakelen. Geen klus is ons te klein of te groot. Vraag gerust een offerte aan en u ontvangt spoedig een reactie van onze vakman!

timmerwerken

Gratis offertes vergelijken


Geschiedenis

Zoals gesteld worden timmerwerken al eeuwen uitgevoerd. Vroeger zag het werk er daarentegen wel een stuk anders uit. Een houtbewerker in die tijd maakte andere producten zoals lepels, kammen, handvaten (voor een bijl) en harken. Naast de nodige producten, maakte de houtbewerker ook het speelgoed voor de kinderen. Tegenwoordig specialiseren de timmermannen zich in bepaalde timmerwerken. Zij kunnen bijvoorbeeld meubelmaker, scheepstimmerman of timmerman in de bouw worden. Het is, en het blijft, een ambachtelijk beroep waar we niet zonder kunnen. Zelfs in deze tijd kunnen we ondanks de hedendaagse machines niet zonder een erkende specialist.

Kozijnen en deuren

U kunt zelf veel doen om de levensduur van uw kozijnen en deuren te vergroten. Door ze goed te onderhouden gaan ze langer mee. Er komt een tijd dat de kozijnen en deuren in uw woning aan vervanging toe zijn. Een timmerman zet nieuwe kozijnen en deuren binnen een handomdraai vast. Is een groot deel van uw kozijnen nog in orde, maar is er één kozijn die begint te rotten, dan moet deze gerepareerd worden. Het repareren van een kozijn of deur, behoord ook tot één van de taken van de timmermannen. Zij halen het rotte gedeelte weg en plaatsten hier een nieuw stuk hout in. Vervolgens schuren ze het geheel op en zetten het in de verf. Er is niets meer van renovatie terug te zien. Daarnaast kunnen zij opnieuw uw ramen en deuren afstellen, maar ook nieuw hang- en sluitwerk monteren.

Plafonds

Een plafond kan verouderen en niet meer naar uw smaak zijn. Het oude plafond kan daarom worden veranderd in een strak niet model. Hebt u een verlaagd plafond in uw woning en wilt u deze eruit hebben, dan zult u flink wat gaten in uw originele plafond tegenkomen. De werkzaamheden aan uw plafond vallen onder timmerwerken. Een specialist van deze tijd kan uw plafond aan uw wensen laten voldoen.

Zolder

De zolder is een ideale plek, de meeste mensen maken van hun zolder namelijk een slaapplaats. Hiervoor moet er diverse timmerwerken worden uitgevoed. Waarschijnlijk moet er op zolder een wand geplaatst worden met een deur erin om de kamer af te sluiten. Daarnaast moet er ook voldoende licht op de kamer komen, dit kunt u creëren door er een dakraam in te laten zetten door de timmerspecialisten.

Boeidelen

Een timmerman staat niet altijd veilig aan de grond, soms is het best een gevaarlijk beroep. Het vervangen en repareren van boeidelen doen wij ook. De boeidelen hebben heel wat te voorduren met alle weersomstandigheden. Door de boeidelen goed te onderhouden verlengt u de levensduur, maar uiteindelijk moeten ze alsnog vervangen worden. Wilt u de huidige boeidelen vervangen door nieuwe, dan zal onze timmerman deze vervangen door onderhoudsvrije waardoor u geen last meer hebt van houtrot.

Dakkapel timmerwerk

Dakkapel

Naast dat een veranda geeft ook een dakkapel extra ruimte in uw woning. Een dakkapel is grotendeels uit hout opgebouwd en kunt u ook door het timmerbedrijf laten uitvoeren. Wij stellen op basis van uw budget en wensen een passend ontwerp voor u op. Door alles goed op elkaar af te stemmen kan een dakkapel kan vaak binnen één dag worden geplaatst.

Veranda en carport

Er zijn verschillende veranda’s die u kunt laten maken, een open of een gesloten aanbouw aan uw woning. Is het een gesloten veranda dat aan uw woning wordt geplaatst, dan kan dit een verrijking zijn voor uw woning en veel extra ruimte geven. Ook alleen een overkapping kan een verrijking zijn voor uw tuin, in de zomer kunt u lekker buiten, maar toch uit de zon zitten. Wilt u graag dat uw auto droog staat geparkeerd bij uw woning, dan is een carport iets voor u. De carport, net als de open veranda zijn relatief simpele constructies die een timmerbedrijf binnen enkele dagen voor u heeft vervaardigd.

Meubel timmerwerk

Meubels

Hebt u een kamer in te richten, maar kunt u geen passende meubels vinden die in de ruimte passen? Dan is er enig maatwerk nodig om meubels op maat te maken voor die kamer. Voor de timmermannen is maatwerk vaak één van de leukste onderdelen van het vak. Meubels zoals kasten, tafels en bureaus kunnen voor u ontworpen, en vervolgens opmaat gemaakt worden. Is er nergens wat in uw smaak te vinden? Schakel dan een timmerbedrijf in voor de timmerwerken die u voor ogen heeft. Wij verwezenlijken uw dromen.

Blokhut en schuttingen

Veel mensen hebben een schutting en een tuinhuisje in hun tuin staan. Deze kunt u vaak kant er klaar aanschaffen bij een bouwmarkt. Het is echter wel zo mooi als u samen met een timmerspecialist gaat zitten voor een ontwerp. Zo creëert u uw eigen ontwerp dat vervolgens voor u neer wordt gezet. Zelf een schutting plaatsen is natuurlijk mogelijk, maar neemt vaak veel tijd in beslag. Een timmerman is hier vaak binnen een dag of twee dagen mee klaar.

Timmerman inschakelen

Er zijn talloze timmerwerken waar u een timmerman voor in kunt schakelen. Toch is dat nog niet alles, wilt u namelijk uw woning gaan verbouwen of renoveren, dan is het verstandig om hier een specialist bij te hebben. Zij weten namelijk precies wat er gedaan moet worden en hebben er zicht op. Schakel daarom voor al uw timmerwerk een vakman in voor het beste resultaat.

Contact met Maarten van Hout

Heeft u een timmerwerk liggen voor een vakman en bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Twijfel dan niet en neem eens contact met ons op. Maarten van Hout heeft ruime ervaring in alle soorten timmerwerk. Bovendien laten wij dagelijks zien dat vakwerk en scherpe tarieven prima te combineren zijn. Vraag gerust een offerte aan via het contactformulier. U ontvangt spoedig een reactie.

timmerman offerte aanvragen