Timmerman Haarlem

Bent u op zoek naar een timmerman in Haarlem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij beheren een netwerk van menig professioneel timmerbedrijf in een groot deel van Nederland. Dit betekent dat er altijd een timmerbedrijf is, dat bij u in Haarlem kan komen, om u van dienst te zijn. De bij ons aangesloten bedrijven hebben zich gespecialiseerd in zowel renovatie als verbouwing. Wilt u weten welke vorm van timmerwerk wij allemaal voor u uit kunnen voeren? Lees dan verder op deze pagina, of vul het contactformulier in voor vrijblijvende offertes. U ontvangt vervolgens meerdere prijsindicaties (maximaal 5) van menig timmerman of timmerbedrijf uit de regio. Door het vergelijken van meerdere offertes kunt u kiezen voor de beste timmerman bij u uit de buurt.

Timmerbedrijf Haarlem

Gratis offertes vergelijken


Timmerman Haarlem

Maatwerk tegen aantrekkelijk tarief

Het is belangrijk dat timmerwerk goed op maat wordt uitgevoerd. Wanneer dit niet gebeurt, dan loopt u snel risico op houtrot, schimmel of andere vervelende problemen. Elke timmerman uit ons specialistennetwerk biedt dan ook gegarandeerd maatwerk. Een timmerbedrijf uit Haarlem dat zich bij ons heeft aangesloten kan desgewenst een opdracht voor u uitvoeren. Of het nu gaat om het standaard vervangen van deuren, of om speciaal timmerwerk zoals het renoveren van trappen; wij leveren hoge kwaliteit tegen gegarandeerd lage prijzen. Dit kunnen wij u verzekeren, doordat elke betrokken timmerman informatie kan inwinnen bij een ander timmerbedrijf uit ons samenwerkingsverband. Wenst u een renovatie van uw gevelbekleding of een verbouwing van uw keuken? Een timmerman uit ons netwerk is u graag van dienst.

Timmerwerken in en rondom huis

Zowel binnen- als buitenshuis is er divers timmerwerk dat wij voor u onderhand kunnen nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Kozijnen, ramen, deuren
 • Trappen
 • Meubels
 • Overkappingen en veranda’s
 • Dakkapellen
 • Vloeren
 • Keukens
 • Gevelbekleding
Daarnaast helpen we u natuurlijk ook graag bij speciale timmerwerken of met onderhoudsadvies in Haarlem. Hebt u behoefte aan een persoonlijk advies? Dan komen wij graag bij u langs! Vul hiervoor het contactformulier in, en wij komen snel bij u terug.

Ruime ervaring als timmerbedrijf

Voor het uitvoeren van speciale timmerwerken, evenals voor het standaard timmerwerk als een verbouwing of renovatie, is het van groot belang dat de gekozen timmerman uit Haarlem de benodigde kennis en ervaring heeft. Wij stellen daarom ook diverse eisen aan een timmerbedrijf dat zich bij ons samenwerkingsverband aan wil sluiten. Zo moet onder meer elke betrokken timmerman erkend en gediplomeerd zijn, en moet ook het timmerbedrijf goed aangeschreven zijn. Wij voeren bovendien regelmatig controles uit over de geleverde diensten en producten, zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft. Heeft u na afloop van een klus, toch klachten over het timmerbedrijf, of de timmerman? Vindt u dat het timmerwerk niet juist is uitgevoerd? Neem dan contact op met een geschillencommissie. Uw tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel!

Timmerwerk renovatie Haarlem

Renovatie

Het is onvermijdelijk dat een bepaalde onderdelen in uw woning eens in de zoveel tijd een opfrisser nodig hebben. Is uw keuken wel eens aan een update toe? U hoeft niet per se direct de hele keuken te vervangen. Door een renovatie uit te voeren, profiteert u van een gemoderniseerde ruimte tegen lage prijzen. En wat dacht u van het renoveren van trappen? Als u een woning binnenstapt dan bepalen trappen voor een groot gedeelte de uitstraling. Als u oude, bruine, houten trappen een wit kleurtje geeft dan zorgt dit direct voor een frisse verandering. Door het renoveren van trappen, deuren of andere elementen voelt uw huis weer als nieuw.

Verbouwing

Verbouwing

Voldoet uw woning niet helemaal aan uw eisen maar wilt u niet verhuizen? U kunt u woning helemaal naar uw wensen aanpassen dankzij een verbouwing. Creëer bijvoorbeeld een slaapkamer op zolder door het toevoegen van een dakkapel, of plaats een mooie veranda. Laat dan direct de oude vloeren en trappen vervangen door nieuwe. Een verbouwing kan veel tijd en energie in beslag nemen. In sommige gevallen is het verstandig om een verbouwing te laten doen door een timmerbedrijf uit Haarlem. Een timmerman is ervaren en heeft het juiste gereedschap, waardoor u na een korte verbouwing gauw van uw vernieuwde woning kunt genieten.

Timmerwerk Haarlem

Onderhoud

Is uw woning in Haarlem voorzien van timmerwerk? Het is belangrijk om dit goed te onderhouden. Onderhoud zorgt ervoor dat de levensduur van het timmerwerk wordt verlengd. Als u de kozijnen van uw dakkapel niet onderhoudt is het bijvoorbeeld mogelijk dat houtrot ontstaat. Erg zonde als u hierdoor de dakkapel moet vervangen. Zorg daarom voor voldoende ventilatie en neem de kozijnen in ieder geval eens per jaar af met een doek. Goed onderhouden timmerwerk ziet er bovendien een stuk verzorgder uit. Hetzelfde geldt voor mooie meubels. Verzorg ze zo nu en dan met olie of was. Hierdoor gaan ze glanzen en zien ze er weer als nieuw uit.

Deuren

Is uw woning in Haarlem nodig aan een verbouwing toe? Dan dient u niet alleen beslissingen te maken over de afwerking van uw ramen, ook uw deuren verdienen enige aandacht. Een getimmerde afwerking van uw deuren in dezelfde stijl als uw ramen leidt tot eenheid binnenshuis en daarmee een luxueuze uitstraling. In de bouwmarkt hebt u vaak alleen de keuze uit standaard deuren. Als u iets anders wenst dan bent u bij een timmerbedrijf uit Haarlem aan het juiste adres. Hebben uw deurposten speciale afmetingen of wilt u lambrisering aan de deuren? Dankzij vakkundig timmerwerk is het allemaal mogelijk.

Meubels

Een woning is niet compleet zonder meubels. Bent u uw huidige meubels zat? Wilt u graag nieuwe stoelen voor op uw terras, of kan uw meubilair wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Een houten meubel voegt al gauw sfeer en warmte toe aan een ruimte. Bij menig timmerman uit Haarlem bent u aan het juiste adres voor zowel het ontwerpen als het herstellen van diverse soorten meubilair. Maak uw keuze uit diverse houtsoorten om uw meubels binnen het interieur te laten passen, of voorzie uw meubels van een nieuw uiterlijk. Wij helpen u graag in het realiseren van uw droom interieur.

houten kozijnen Haarlem

Kozijnen

Houten kozijnen zorgen voor een authentieke uitstraling. U hebt de keuze uit verschillende soorten hout. Als u kozijnen zoekt voor de buitenkant van uw huis dan kunt u het beste hardhout kiezen. Hardhout is erg sterk, bestand tegen Nederlandse weersomstandigheden en het heeft een levensduur van 40 tot wel 75 jaar. Voor binnenkozijnen is het voordeligere zachthout zoals grenen tevens een optie. Hout is erg mooi en gaat lang mee. In vergelijking met kunststof kozijnen, dient u het materiaal echter vaker schoon te maken en van onderhoud of renovatie te voorzien. En wat dacht u van het toevoegen van luiken bij ramen of deuren? Luiken geven tevens een leuke en authentieke uitstraling.

Veranda

Veranda

Nu het tijdens de Nederlandse zomers steeds warmer is, wordt de veranda steeds populairder. Een veranda heeft vele voordelen. Ga heerlijk buiten zitten terwijl het regent of geniet van het zomerweer zonder dat u in de felle zon zit. U kunt een veranda daarnaast gebruiken om spullen onder op te bergen wanneer het bijvoorbeeld regent. Een veranda werd traditioneel van eikenhout gemaakt, maar is tegenwoordig leverbaar in diverse materiaal- en houtsoorten. Het plaatsen van een veranda brengt een kleine verbouwing met zich mee, maar leidt tot een verhoogd wooncomfort, en zelfs een stijgende waarde van uw huis in Haarlem.

Dakkapellen Haarlem

Dakkapellen

Na verloop van tijd zijn ook dakkapellen aan renovatie toe. Dit komt met name door de invloed van weer en wind. Wanneer u de dakkapel van het juiste onderhoud heeft voorzien is renoveren ongeveer eens in de tien jaar nodig. Bij een houten dakkapel is onderhoud vaker nodig, afhankelijk van de gebruikte houtsoort. Bij het renoveren van een dakkapel wordt het hout en schilderwerk bijgewerkt of vervangen. Hebt u gezinsuitbreiding en wilt u meer ruimte in uw huis creëren? Dankzij het plaatsen van een dakkapel door een timmerman maakt u van de rommel zolder een prachtige, lichte slaapkamer.

Gevelbekleding

Het is tevens mogelijk om een timmerbedrijf in te schakelen voor het vernieuwen van de gevelbekleding van uw woning. Hout op de gevel geeft uw huis een mooie uitstraling. Het is mogelijk om het hout in een kleur naar uw wens te verven. Door een vrolijk kleurtje waant u zich in uw eigen tuin in Scandinavische sferen. Een andere optie is het plaatsen van tropisch hout. Dit hoeft u niet te behandelen, onderhouden met verf of vernis is ook niet nodig. Door de jaren heen vergrijst het, afhankelijk van de zon en de regenzijde, wat een erg mooi effect geeft.

Vloeren

Wilt u een nieuwe vloer in uw woning laten leggen door een timmerman? Houten vloeren waren lange tijd erg populair bij de Nederlandse huishoudens. Door de opkomst van laminaat is deze populariteit enigszins verminderd. Toch is er sinds kort weer een vergrote belangstelling voor houten vloeren. Een dergelijke ondergrond geeft uw huis een warme sfeer. Als u houten vloeren regelmatig onderhoudt en insmeert met bijvoorbeeld olie dan zult u hier vele jaren van genieten. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten materialen zoals een eiken parketvloer of een bamboe vloer.

Zelf kozijnen plaatsen

Wilt u vanwege de kostenbesparing een deel van een renovatie zelf uitvoeren? Dan is één van de klussen die u zelf kunt doen het plaatsen van de kozijnen. De plaatsing van houten kozijnen is niet erg ingewikkeld, al zult u wel met diverse zaken rekening moeten houden. Het belangrijkste is dat u onthoudt dat hout altijd speling nodig heeft. Met warm weer zullen houten kozijnen dan ook enigszins uitzetten. Bent u tijdens de renovatie begonnen met het plaatsen van de raamkozijnen maar hebt u toch hulp nodig? Wij zijn u graag van dienst. Om de klus enigszins te vergemakkelijken hebben onze specialisten voor u een kort stappenplan opgesteld.

Stap 1. Voordat u begint verzamel de benodigde gereedschappen. U hebt onder andere een waterpas, boormachine, tochtrubbers en kit nodig. Begin met het opmeten van de kozijnen. Het wordt aangeraden dit meerdere keren te doen, om zo ook de speling van het materiaal in kaart te brengen.
Stap 2. Werk altijd samen om het kozijn en de ramen voorzichtig te kunnen installeren. Demonteer het oude kozijn, installeer de nieuwe en stel deze dan af. Gebruik hiervoor de meegeleverde handleiding.
Stap 3. Zorg voor een goede afwerking. Loop alle randen na op mogelijke naden en kit deze dicht.

houten kozijnen plaatsen

Draaikiepraam in bestaand kozijn

In sommige woningen in Haarlem zijn er nog vele vaste kozijnen, waardoor ventilatie beperkt wordt. Wij begrijpen dat op dit gebied een renovatie of verbouwing wenselijk is, en regelmatig krijgen wij van onze klanten dan ook de vraag of het een optie is om een draaikiepraam in een bestaand kozijn te zetten. Hoewel dit in theorie zeker uitvoerbaar is, raden wij over het algemeen aan om te kiezen voor de vervanging van de raamkozijnen. Dit komt doordat het omvormen van een standaard raamkozijn tot een draaikiep systeem veel tijd en moeite kost. De installatie van een nieuw exemplaar kan daarom ook nog goedkoper zijn.

Zelf deur plaatsen en afhangen

Het plaatsen van een deur is niet heel ingewikkeld, het afhangen van de deur en de zorg voor een juiste inbraakbeveiliging is echter een stuk lastiger. De meeste van onze klusmannen uit Haarlem zullen daarom ook afraden zelf deze klus af te ronden. Wilt u toch graag dit deel van de verbouwing eigenhandig uitvoeren? Laat u dan op voorhand goed informeren over de nodige gereedschappen en technieken. Zo voorkomt u dat er een probleem ontstaat tijdens het werk. Hebt u liever de hulp van een erkend timmerman? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Wij zorgen ervoor dat u snel en vakkundig zult worden geholpen.

Zelf houten gevelbekleding aanbrengen

houten gevelbekleding Haarlem
Naast het plaatsen van de raamkozijnen is het tevens een optie om eigenhandig de gevelbekleding te monteren. Voor het monteren van de gevelbekleding gelden verschillende regels op het gebied van materiaal en montagesystemen waar u aandacht aan moet besteden. Zo zijn schroeven en nagels van verzinkt staal uit den boze, vanwege de zwarte strepen die dit achter kan laten. Een ander aandachtspunt is de plaatsing van de schroeven en nagels in de planken. Afhankelijk van het soort bevestiging waar u voor kiest, moeten de schroeven op een andere plek en met een andere afstand van elkaar worden geplaatst.

Houten gevelbekleding

In onderstaande opsomming vindt u een aantal mogelijke vormen van gevelbekleding. Kies hieruit de variant die het beste bij u wensen voor renovatie en verbouwing aansluiten.

 • Potdekselwerk
 • Zweeds rabat
 • Channel siding
 • Opdekwerk met smalle stroken of gelijke delen
 • Bevel siding
 • Open gevelbekleding.

Zelf terrasoverkapping maken

U zit hier goed als u tips voor het maken van een terrasoverkapping zoekt. Zelf een terrasoverkapping is voor een ervaren klusser niet lastig dankzij dit doe-het-zelf stappenplan. Dit stappenplan gaat uit van een standaard bouwmethode. Gebruik palen van 3 meter lang en 9 x 9 cm tot 20 x 20 cm dik.

Stap 1: afmeting overkapping bepalen

U bepaalt allereerst hoe groot de terrasoverkapping moet worden. Zet bijvoorbeeld uw tuinmeubelen uit zodat u zeker weet dat deze onder de overkapping passen. Een overkapping met verschillende hoeken of zeskanten is lastig om te maken. Het is daarom verstandig om tijdens een doe-het-zelf project te kiezen voor een rechthoekige of vierkante terrasoverkapping.

Stap 2: balken en palen plaatsen

Plaats de palen circa 70 cm diep in de grond. Voor extra stevigheid vult u de palen op met beton. Voor nog meer stevigheid kunt u de palen op een betonvoet plaatsen. Verbind vervolgens deze palen met elkaar met behulp van draagbalken. Bevestig deze aan de buitenzijdes van de palen. Is uw terrasoverkapping meer dan 3 meter diep of breed? Gebruik dan extra staanders. Monteer vervolgens de dwarsbalken. Het is verstandig om deze maximaal 40 cm van elkaar af te monteren. Voor een leuk effect kunt u de dwarsbalken circa 30 cm laten uitsteken aan de voorzijde van de terrasoverkapping.

zelf overkapping maken

Benodigdheden:

 • Schroeven, accuboormachine, rolmaat
 • Houten palen met betonvoet
 • Polycarbonaatplaten

Stap 3: dak monteren

Tot slot gaat u een dak monteren. Hierbij hebt u de keuze uit verschillende opties. Erg populair als dak is het gebruik van polycarbonaatplaten. De platen bestelt u bijvoorbeeld in een doorschijnende versie waardoor u ’s avonds kunt genieten van de sterrenhemel. Een andere optie is het monteren van betonrasters met daarop begroeiing. Uiteraard is het mogelijk om de terrasoverkapping helemaal dicht te timmeren met hout.

Timmerman offerte Haarlem

Vrijblijvend offertes aanvragen

U begrijpt dat u een timmerbedrijf kunt inhuren voor menig timmerwerk. Bent u benieuwd naar wat een timmerman uit Haarlem voor u kan betekenen? Heeft u behoefte aan meer informatie op het gebied van timmerwerk aan keukens, trappen of deuren? Of wilt u weten welke prijzen er aan de diverse timmerwerk klussen verbonden zitten? Vul het contactformulier zo volledig mogelijk in en ontvang meerdere offertes. Vergelijk deze met elkaar op aanbod, prijzen en voorwaarden. Kies tot slot het timmerbedrijf dat aan al uw wensen voldoet! Wat voor timmerwerk u ook hebt, wij staan voor u klaar!