Timmerman Heerlen

Wilt u graag meer licht en ruimte creëren in huis door de plaatsing van een dakkapel? Bent u op zoek naar een timmerman uit Heerlen die u bij de renovatie of verbouwing van uw huis kan helpen? Of wilt u meubels, trappen of een veranda op maat laten maken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met menig timmerbedrijf uit de regio waarvan de timmerwerk experts u met alle plezier van dienst zijn bij klussen in en rondom huis. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan via ons contactformulier gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. U vergelijkt de offertes op prijs en aanbod en kiest vervolgens het timmerbedrijf voor de klus. Wist u dat door te vergelijken u wel 25% op het timmerwerk kan besparen?

Timmerbedrijf Heerlen

Gratis offertes vergelijken


Timmerman Heerlen

Maatwerk tegen aantrekkelijk tarief

Wanneer u een timmerman van een timmerbedrijf uit ons netwerk in Heerlen inschakelt, dan zult u gegarandeerd profiteren van een snelle en vakkundige hulp. Bij ons staat de klanttevredenheid hoog in het vaandel. Wij leveren daarom altijd timmerwerk dat exact aan uw wensen voldoet en dat een aantrekkelijke prijs heeft. Wilt u weten welke klussen wij allemaal voor u kunnen uitvoeren? Stel uw vraag dan vandaag nog. Wij zullen uw hulpvragen spoedig beantwoorden en sturen u desgewenst een aantal prijsopgaven toe van timmerwerk professionals uit de regio. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod en kies voor de timmerman die bij u past!

Timmerwerken in en rondom huis

Zoals gezegd is er in en om huis heel wat timmerwerk te vinden. Zo kunnen de medewerkers van een timmerbedrijf u helpen bij grote klussen zoals een renovatie of verbouwing, maar vallen kleinere klusjes eveneens binnen het vakgebied van menig timmerman. Bent u gestart met de verbouwing van uw woning en hebt u werk waarvan u niet zeker weet of een timmerman dit kan uitvoeren? Vraag dan altijd naar de mogelijkheden! Wij proberen u zoveel mogelijk tegemoet te komen. Klussen waarvoor u onder andere de specialisten van een timmerbedrijf uit Heerlen in kunt zetten zijn:

 • Het leggen van vloeren en het op maat maken van meubilair
 • Het plaatsen van veranda’s en dakkapellen
 • De verbouwing van keukens
 • Het herstellen van trappen, luiken en ander houtwerk
 • Het verwijderen van houtrot en renovatie van kozijnen
 • Het aanbrengen van gevelbekleding
 • Het zetten van tussenwanden
 • Neerzetten van tuinhuisjes en overkappingen

Ruime ervaring als timmerbedrijf

Alle medewerkers die voor een timmerbedrijf uit ons netwerk in Heerlen werken hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Daarnaast zijn zij uitstekend gediplomeerd. Dit betekent dat zij voor welk timmerwerk dan ook hun hand niet omdraaien. Of het nu gaat om het simpelweg herstellen van de kozijnen of de renovatie van een volledige woonkamer: zij zullen u snel en vakkundig helpen. Wij staan dan ook garant voor een hoogwaardig vakmanschap. Elke timmerman die zich bij ons heeft aangesloten zal bovendien aantrekkelijke prijzen rekenen voor zijn werk. Wilt u weten wat de prijzen worden voor timmerwerk naar uw wensen? Vul dan ons contactformulier in.

Timmerwerk renovatie

Renovatie

Kunnen bepaalde onderdelen in uw woning, zoals de keuken, wel een opfrisser gebruiken? Wanneer uw keuken in een verslechterde staat verkeert, maar nog niet hoeft worden te vervangen, dan kan een renovatie uitkomst bieden. U kunt een renovatie zo groot of klein maken als u wenst. Kies er bijvoorbeeld voor om enkel de keukenkastjes te laten vervangen door een timmerman, of kies voor een volledige renovatie. Hetzelfde geldt voor vele andere onderdelen in uw woning. Door deuren, trappen of vloeren te renoveren ziet uw huis er al gauw weer als nieuw uit. Een timmerman uit Heerlen zorgt ervoor dat u gauw van uw gerenoveerde huis geniet.

Dakkapel Verbouwing

Verbouwing

Naast een renovatie is een verbouwing van uw huis tevens een mogelijkheid. Bij een verbouwing wordt een volledige ruimte aangepakt, en is het tevens mogelijk het fundament te veranderen. De kosten voor een verbouwing kunnen dan ook aardig oplopen, afhankelijk van uw eisen. Dankzij een verbouwing geniet u voordat u het weet van de woning van uw dromen. Hebt u bijvoorbeeld altijd al van een inloopkast of een mooie serre gedroomd? Wilt u zowel naar de eerste verdieping als de zolder vaste trappen? Of wenst u meer ramen met luiken in uw woonkamer en openslaande deuren naar de terrasoverkapping? Als u de verbouwing door een timmerman laat doen is alles mogelijk.

Onderhoud Timmerwerk Heerlen

Onderhoud

Als u houten meubels, trappen of ander timmerwerk in en rondom uw huis hebt dan moet u deze onderhouden. Onderhoud is van belang om de kwaliteit en levensduur van houten woononderdelen te garanderen. Het onderhoud bestaat in de meeste gevallen uit het schuren en schilderen van de oppervlakten. Voor houtwerk buitenshuis geldt dat dit minimaal eens in de vijf jaar moet worden afgehandeld. Dit is belangrijk omdat u anders kans hebt op houtrot waardoor u uiteindelijk wellicht alle kozijnen van ramen moet vervangen. Daarnaast draagt regelmatig onderhoud natuurlijk bij aan een nette uitstraling van uw woning.

Deuren

Wist u dat de meeste deuren binnenshuis van hout zijn gemaakt? Houten deuren kunnen relatief eenvoudig worden geplaatst, en hebben bovendien een aantrekkelijk budget. Naast binnendeuren kunnen ook buitendeuren hout als basismateriaal hebben. Het voordeel van hout is dat dit gemakkelijk in een andere kleur kan worden geverfd, en bij beschadiging snel gerepareerd is. Ook voor het verbeteren van de inbraakbeveiliging kunt u een timmerman uit Heerlen om hulp vragen. Als u deuren door een timmerbedrijf laat maken dan heeft dit als voordeel dat u ze helemaal naar uw eigen smaak kunt aanpassen. Strak en modern of juist landelijk door lambrisering, aan u de keus!

Meubels

Vroeger waren de meeste meubels houten meubels. Tegenwoordig zijn er echter vele materialen geschikt als basis voor het meubilair. Met houten meubilair creëert u op eenvoudige wijze een klassieke maar warme sfeer in huis. Wilt u de woonkamer graag licht houden, en bent u bang dat houten meubels te donker worden? Dan kunt u altijd nog overwegen om de meubels wit te verven. Wilt u van de ruimtes onder de trappen in uw woning een kast maken? Zoekt u tuinmeubels voor onder de terrasoverkapping? Of hebt u een klein hoekje waar standaard meubilair niet past? Een timmerman uit Heerlen maakt wat u maar wenst.

houten kozijnen plaatsen Heerlen

Kozijnen

De kozijnen rondom ramen en deuren bestaan veelal uit kunststof, aluminium of hout. Bent u gauw op een bepaalde stijl of kleur uitgekeken? Dan is het installeren van houten kozijnen de beste keuze voor u. Dit materiaal schildert u namelijk makkelijk in een andere kleur. Daarnaast stemt u kozijnen van hout eenvoudig af op de uitstraling van uw woning. Kozijnen kunnen namelijk in vele stijlen gecreëerd worden zoals strak en modern of klassiek met details. Tijdens renoveren of een verbouwing is dit tevens het ideale materiaal. Een timmerbedrijf maakt hout namelijk eenvoudig passend. Het is daarnaast goed te herstellen en repareren wat bijdraagt aan een lange levensduur.

Veranda maken Heerlen

Veranda

Wilt u bij uw woning in Heerlen lekker buiten kunnen zitten, maar hierbij geen last hebben van weersomstandigheden? Dan is wellicht een veranda een goede oplossing voor u. Veranda’s werden tot een aantal jaar terug voornamelijk in Amerika en Canada geplaatst, maar worden ook in Europa steeds populairder. Een veranda is ideaal omdat u altijd buiten kunt zitten zonder dat u last hebt van de felle zon of regen. Daarnaast staat uw tuinmeubelset altijd droog. Door een veranda zal bovendien de waarde van uw woning stijgen. Een timmerman uit Heerlen maakt een veranda naar wens. Of u nu een moderne, strakke versie wenst, of één met romantische, Amerikaanse invloeden.

Dakkapel renovatie

Dakkapellen

Het installeren van een dakkapel is een eenvoudige manier voor het uitbreiden van de ruimte in huis, zonder dat u hiervoor ruimte in uw tuin moet opgeven. De installatie van een dakkapel is verbonden aan enkele regels en voorwaarden. Vraag daarom altijd vooraf aan uw gemeenteloket of u een vergunning nodig hebt, of kunt krijgen voor een dakkapel naar uw wensen. Een houten dakkapel kan snel en vakkundig door een timmerman worden geplaatst. U bepaalt hoe de dakkapel eruit gaat zien. Een aantal vaste ramen en een draaikiepraam? Een brede of juist een kleine dakkapel? Dankzij vakkundig timmerwerk is van alles mogelijk.

Gevelbekleding

Timmerwerk aan de buitenzijde van het huis bestaat voor het grootste gedeelte uit het herstellen van kozijnen en het aanbrengen van gevelbekleding. Om zeker te zijn van een lange levensduur van het timmerwerk adviseren wij om periodiek een ervaren timmerman alle onderdelen te laten controleren op scheuren en beschadigingen. Zo kan een probleem met houtrot snel worden opgespoord en vindt men ook andere vormen van slijtage op tijd. Hierdoor voorkomt u waterlekkage en andere problemen. Als u gevelbekleding van hout laat aanbrengen dan hebt u de keuze uit verschillende soorten. Hardhout vergrijst bijvoorbeeld mooi door de jaren heen, andere soorten kunt u in elke gewenste kleur schilderen.

Vloeren

Er wordt veelal vergeten dat u menig timmerbedrijf ook kunt inschakelen voor het leggen van houten vloeren. Het is belangrijk dat een houten vloer vakkundig wordt gelegd, om zo de levensduur van de vloer te waarborgen. Het is namelijk mogelijk dat een vloer uitzet bij vocht en warmte of juist krimpt bij droogte. Voor een optimaal resultaat kunt u de vloeren lakken of in de was zetten. Vloeren van hout zijn altijd uniek en geven veel sfeer. Daarnaast repareert u een beschadiging eenvoudig. Voor een mooi effect laat u de vloeren overlopen in trappen en andere ruimtes. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend meerdere prijsoffertes aan van timmerbedrijven uit Heerlen!

Zelf kozijnen plaatsen

Wanneer u kozijnen laat installeren door een specialist van een timmerbedrijf uit Heerlen, dan zult u ongeveer €800,- per vierkante meter moeten betalen. Deze prijs is inclusief montage, HR++ beglazing en de BTW. Wilt u besparen op de kosten voor een verbouwing of renovatie en vindt u de net genoemde prijs te hoog? Dan is het een optie om zelf de kozijnen te plaatsen. Dit is een klus die u goed moet voorbereiden, met name op het gebied van de afmetingen van de nieuwe kozijnen. Wij adviseren onze klanten altijd om de bestaande raamkozijnen meerdere malen te meten, om zo de speling in het materiaal in kaart te brengen. Volg voor de plaatsing het onderstaande stappenplan.

 • Stap 1. Verwijder het oude kozijn, en controleer de sponning op eventuele beschadigingen en vervang eventueel de spouwlat als deze beschadigd is.
 • Stap 2. Boor gaten in de spouwlat die overeenkomen met de montage gaten in het nieuwe kozijn.
 • Stap 3. Plaats tochtrubbers in de muuropening. Til samen met een ander het nieuwe raamkozijn in de ontstane opening.
 • Stap 4. Schroef het geheel vast en controleer het raamkozijn op eventuele naden. Deze kunt u vervolgens dichtkitten.
kozijnen plaatsen

Draaikiepraam in bestaand kozijn

Veel woningen in Heerlen hebben nog vaste kozijnen. Hoewel vaste raamkozijnen gemakkelijk te onderhouden en te monteren zijn, dragen zij natuurlijk niet bij aan de ventilatie van het huis. Een alternatief voor het bestaande vaste kozijn is het draaikiepraam. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of het een optie is om het bestaande kozijn te verbouwen tot een draaikiepraam. Hoewel een dergelijke verbouwing in theorie wel mogelijk is, is het qua kosten en resultaat af te raden. Wij adviseren onze klanten meestal om een geheel nieuw raamkozijn te bestellen en te installeren. Zo profiteert u tevens van het behoud van de fabrieksgarantie.

Zelf houten gevelbekleding aanbrengen

De gevelbekleding bij een woning zorgt voor een verbeterde aanblik van het pand, en kan tevens bijdragen aan het verbeteren van de isolatiewaarde. Een juiste montage van de bekleding is daarom ten sterkste aan te raden. Bent u een ervaren doe-het-zelver? Dan kunt u ervoor kiezen om zelf de gevelbekleding aan te brengen. U moet hierbij aandacht besteden aan diverse elementen; de belangrijkste zijn het materiaal waarvan de bevestigingsbeugels worden gemaakt, en de afstand tussen de delen. U moet ongeveer 4-7 millimeter overhouden tussen de planken voor de werking van het materiaal door de invloed van weer en wind.

Zelf deur plaatsen en afhangen

deur afhangen
Een laatste klus die we bij u onder de aandacht willen brengen is het plaatsen en afhangen van een deur. Dit is een taak die ook binnen het timmerwerk valt, mits de deur van hout is gemaakt. Wilt u besparen op de kosten voor een verbouwing of renovatie? Probeer dan zelf de deur af te hangen. Om te voorkomen dat er op de lange termijn problemen ontstaan hebben de professionals van ons timmerbedrijf in Heerlen een kort stappenplan voor u opgesteld, waarmee het afhangen van deuren wordt vergemakkelijkt.

Stappenplan

 • Stap 1. Maak indien nodig de deur op maat met een schaaf.
 • Stap 2. Teken de scharnieren af op het deurkozijn. De eerste scharnier moet op 20cm van de bovenzijde zitten, de onderste op 20cm van de onderzijde.
 • Stap 3. Kerf het hout en schroef de scharnierhelften vast in het kozijn.
 • Stap 4. Stel nu de deur in het profiel, en teken ook hierop de scharnieren af.
 • Stap 5. Herhaal stap 3, maar schroef de scharnieren nu vast in de deur.
 • Stap 6. Stel deze opnieuw met wiggen, en controleer of de deur naar behoren werkt.

Zelf terrasoverkapping maken

Eigenhandig een terrasoverkapping maken is niet altijd eenvoudig. Het is daarom verstandig om een timmerman uit Heerlen in te huren omdat deze ervaren is en vele tips weet. Als u enige ervaring in timmerwerk hebt dan kunt u proberen een doe het zelf project uit te voeren. U vindt hier een stappenplan met een aantal tips. Ziet u een doe het zelf project niet helemaal zitten? Neem dan gerust contact met ons op.

Stap 1: het bepalen van de afmetingen

Allereerst bepaalt u hoe groot de terrasoverkapping moet worden. Zet de gewenste grootte af met behulp van touwtjes en geef aan waar u de palen gaat plaatsen. Het is verstandig om in ieder geval elke drie meter een paal te plaatsen. Controleer of uw tuinmeubelen binnen deze afmetingen passen.

Stap 2: plaatsing van balken en palen

U plaatst een paal circa 60 tot 70 cm in de grond. Eén van de belangrijkste tips: de voorste palen moeten iets dieper in de grond in verband met de afwatering. Als u weet hoe hoog u de terrasoverkapping wilt, rekent u eenvoudig uit hoe lang de benodigde palen moeten zijn. Graaf de gaten en plaats hier waterpas de palen in. Verstevig ze met behulp van snelbeton. U verbindt de palen met elkaar door het bevestigen van draagbalken aan de buitenzijde. Hierop bevestigd u dwarsbalken voor extra stevigheid. Plaats deze maximaal 40 cm uit elkaar.

overkapping

Benodigdheden:

 • Schroeven, accuboormachine, rolmaat
 • Houten palen met betonvoet en polycarbonaatplaten

Stap 3: het dak installeren

Plaatst u een zwaar dak met bijvoorbeeld dakpannen? Het aanbrengen van schoren, oftewel een schuine balk tussen de draagbalk en de paal, is verstandig. Maak een inkeping in de draagbalk en paal en plaats elke schoor in een hoek van 45 graden. Houdt u van groen? Een betonraster met begroeiing als dak is wellicht een leuke optie. Als u zeker wilt weten dat u altijd droog zit dan plaatst u het beste damwandplaten of polycarbonaatplaten.

Timmerman Heerlen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u een veranda laten plaatsen? Zijn de trappen en deuren in uw woning aan vernieuwing toe? Of is de gevelbekleding van uw woning wel aan vernieuwing toe? Als u een erkend timmerbedrijf uit Heerlen zoekt waarvan de timmerwerk experts u kunnen helpen dan bent u bij ons op de goede plek terechtgekomen. Wij zijn een netwerk van menig timmerbedrijf met ruime ervaring binnen het vakgebied. Als u het contactformulier invult ontvangt u gratis en helemaal vrijblijvend meerdere offertes.