Timmerman Breda

Bent u van plan uw woning te verbouwen of te renoveren? Wilt u nieuwe trappen of een terrasoverkapping laten maken? En zoekt u hiervoor een ervaren timmerman? Wij werken samen met menig timmerbedrijf uit de regio Breda waarvan de specialisten met alle plezier het timmerwerk in en om huis voor u uit handen nemen. De timmerwerk experts uit ons netwerk kunnen u niet alleen ondersteunen bij een renovatie of verbouwing, ook bij kleiner timmerwerk helpen zij graag. Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van onze diensten? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. U ontvangt gratis en vrijblijvend meerdere offertes. Vergelijk de prijzen met elkaar en kies vervolgens zelf de timmerman die bij u langs komt in Breda.

Timmerbedrijf Breda

Gratis offertes vergelijken


Timmerman Breda

Maatwerk tegen aantrekkelijk tarief

Wanneer u uw timmerwerk laat uitvoeren door een timmerbedrijf uit ons netwerk in Breda, dan profiteert u gegarandeerd van aantrekkelijke kosten en een hoogwaardig vakmanschap. Al onze vakmannen hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zijn bovendien uitstekend gediplomeerd. Zij draaien hun hand dan ook niet om voor welke timmerklus dan ook. Bent u van plan een renovatie uit te voeren op uw keuken of badkamer en weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Een timmerman is u graag van dienst bij al uw timmerwerk. Indien gewenst ontvangt u vrijblijvend meerdere offertes van menig timmerbedrijf uit ons netwerk. Wij helpen u graag verder.

Timmerwerken in en rondom het huis

Er is heel wat timmerwerk dat in en rondom het huis kan worden uitgevoerd. Zo hebben vele woningen in Breda nog houten kozijnen, maar zijn ook vaak buitendeuren, meubels en trappen van hout gemaakt. Onder het timmerwerk verstaat een timmerman dan ook niet alleen het installeren of in elkaar zetten van nieuwe producten, maar ook het herstellen van ouder houtwerk. Wij helpen u onder andere graag bij:

 • Het uitvoeren van gevelbekleding
 • Het leggen van vloeren
 • De verbouwing van keukens en badkamers
 • Het verwijderen van houtrot
 • Het plaatsen van dakkapellen en terrasoverkappingen
 • De montage van houten kozijnen
 • Op maat maken van meubels
 • Houten overkappingen en veranda’s

Ruime ervaring als timmerbedrijf

Zoals gezegd heeft elke timmerman uit ons netwerk in Breda uitstekende diploma’s. Elk timmerbedrijf is bovendien al jarenlang actief binnen het vakgebied. Wanneer u vragen hebt over de praktische uitvoerbaarheid van een renovatie of verbouwing, als u problemen heeft met het houtwerk op uw gevel, of als er bij een doe-het-zelf klus toch hulp nodig is van een timmerman, de medewerkers van ons timmerbedrijf zullen u snel en vakkundig van dienst zijn. Bent u bezig met een verbouwing en komt u verschillende klusjes tegen waarvan u niet zeker weet of een professional van ons timmerbedrijf deze uit kan voeren? Vul dan ons contactformulier in voor meer informatie.

Timmerwerk renovatie

Renovatie

Hebben in uw woning bepaalde onderdelen hun beste tijd gehad, maar wilt u deze nog niet vervangen? Renoveren is wellicht een goed idee. Bij een renovatie is er heel wat timmerwerk dat kan worden uitgevoerd. Denk bij een renovatie van de woonkamer bijvoorbeeld aan het aanpassen van meubels, vloeren of trappen. Timmerwerk aan de kozijnen van ramen en deuren is tevens mogelijk. Hebben de trappen in uw woning sierspijlen maar houdt u van een strakke en moderne inrichting? U kunt de trappen laten renoveren door een timmerman uit Breda. Voordat u het weet ziet uw huis er weer als nieuw uit.

Dakkapel Verbouwing

Verbouwing

De verbouwing van een woning is een intensievere klus dan een renovatie. Het is daarom verstandig om een timmerbedrijf uit Breda in te huren tijdens een verbouwing. Als u gaat verbouwen heeft u de mogelijk om uw woning helemaal aan te passen aan uw smaak. Heeft u altijd gedroomd van openslaande deuren naar de tuin? Laat u een zolder maken in uw garage voor extra opbergruimte? Of wat dacht u van een dakkapel op zolder om meer ruimte en licht te creëren? Wat voor soort timmerwerk nodig is tijdens uw verbouwing, een ervaren timmerman uit Breda is u graag van dienst.

Onderhoud Timmerwerk Breda

Onderhoud

Het onderhoud aan buitenwerk van hout is van groot belang voor de staat van het materiaal. Hoe beter u het materiaal onderhoudt, hoe langer de levensduur. Onderhoud is daarom erg belangrijk omdat hardhout wel 40 tot 75 jaar mee gaat. Het is daarom verstandig om minimaal eens in de vijf jaar het houtwerk te schuren en te schilderen. Controleer op dat moment tevens of er geen beschadigingen aan het materiaal zijn ontstaan zoals houtrot of andere vochtproblemen. Is er wel houtrot ontstaat? Dit kunt u eenvoudig verwijderen. Doe dit zo snel mogelijk om verdere ongemakken te voorkomen.

Deuren

Het is goed mogelijk dat u na vele jaren uitgekeken bent op de deuren in uw huis. Wilt u graag uw buitendeuren laten vervangen door deuren van hardhout of een andere houtsoort? Menig timmerbedrijf in Breda dat aangesloten is bij ons netwerk staat hierbij voor u klaar. Zij kunnen de deuren installeren en afhangen en zorgen desgewenst voor een uitstekende inbraakbeveiliging van uw woning of bedrijfspand. Daarnaast is het plaatsen van openslaande deuren of een schuifpui in uw woonkamer of eethoek een leuke optie tijdens een verbouwing. Door de stijl van elke deur met elkaar te matchen vormt u een eenheid.

Meubels

Houten meubels zijn een tijd lang minder populair geweest, maar worden tegenwoordig weer steeds meer besteld. Het voordeel van houten meubels is dat deze een warme uitstraling bieden aan uw woonkamer. Bovendien is hout eenvoudig te schilderen, waardoor u in een handomdraai de sfeer in uw kamer kan veranderen. Hebt u een rare hoek in de kamer of ruimte onder de trappen op de verdiepingen? Overweeg dan om een kast op maat te laten maken door een timmerman uit ons netwerk. een ander voordeel van meubels op maat laten maken is dat u ze met elkaar kunt laten matchen.

houten gevelbekleding Breda

Kozijnen

Twijfelt u of u kozijnen van hout wilt laten aanbrengen door een timmerbedrijf? Kozijnen van dit materiaal hebben vele voordelen. Kozijnen van hout schildert u eenvoudig over in een nieuwe kleur. Ideaal als u gauw op een bepaalde kleur bent uitgekeken. Hebt u ramen met speciale afmetingen? Een timmerman kan hout eenvoudig passend maken wat het ideaal maakt tijdens een renovatie. Een timmerman kan kozijnen van hout bovendien in verschillende stijlen maken zoals modern of klassiek. Dat hout werkt, het aangetast kan worden door schimmels en dat regelmatig onderhoud nodig is behoren tot enkele nadelen.

Veranda maken Breda

Veranda

Zit u graag in de buitenlucht? Het installeren van een veranda tijdens een verbouwing is wellicht een goed idee. Een veranda komt vooral voor in Amerika. Toch is het ook in Nederland goed mogelijk om een veranda bij de woning te plaatsen. Het voordeel van een veranda is dat u hiermee profiteert van een heerlijk buitengevoel, terwijl u relatief weinig ruimte van de tuin inneemt. U zit altijd droog, evenals tuinmeubelen die op de veranda staan. Daarnaast kunt u in de tuin genieten op een zonnige dag, zonder dat u last hebt van de felle zon.

Dakkapel renovatie

Dakkapellen

Wilt u graag meer licht of ruimte in huis, maar hebt u geen mogelijkheid tot uitbouw? Overweeg dan om tijdens een verbouwing een dakkapel te laten installeren bij uw woning of bedrijfspand. Dankzij een dakkapel verandert een donkere rommelzolder al gauw in een mooie, lichte ruimte. Wanneer u de dakkapel laat monteren tijdens een verbouwing of renovatie, dan is het mogelijk om op de prijzen te besparen. U hebt de keuze uit verschillende opties wanneer u een dakkapel laat installeren. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van vaste ramen en een draaikiepraam. Of hebt u liever een gebogen dakkapel of één met puntdaken? Aan u de keus.

Gevelbekleding

Voor kozijnen en de bekleding van gevels hebt u de keuze uit een groot aantal materialen. Hoewel kunststof een zeer gewild product is, worden ook houten gevelbekledingen en kozijnen nog steeds veel bij ons timmerbedrijf in Breda besteld. Een gevel bepaalt de uitstraling van een woning. Het is daarom belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Onderhoud aan onderdelen van hout is gemiddeld eens in de vijf jaar nodig. Door het toevoegen van houten elementen maakt u de uitstraling van uw woning helemaal eigen. Houdt u van landelijk? Wellicht is het plaatsen van luiken naast de ramen een leuk idee.

Vloeren

Een andere klus op het gebied van verbouwing en renovatie die de timmerwerk experts uit Breda voor u kunnen uitvoeren is het leggen van vloeren. Parketvloeren hebben een lange levensduur en zullen uw woonkamer altijd een warme uitstraling meegeven. Wilt u een ruimtelijk effect creëren? Laat de vloeren in de verschillende ruimtes en op de trappen doorlopen. Als u vloeren van hout laat leggen dan hebt u de keuze uit verschillende legpatronen. Het klassieke visgraat patroon geeft bijvoorbeeld een mooi effect. Voor het behoud van de goede kwaliteit adviseren wij om deze minimaal eens per jaar te laten lakken of in de was te zetten.

Zelf deur plaatsen en afhangen

Zijn uw deuren verzakt of erg beschadigd? Dan wordt het tijd om nieuwe deuren neer te zetten. Het ophangen en afhangen van deuren is een lastig werkje, dat u het beste kunt overlaten aan een erkend timmerman van ons timmerbedrijf. Wilt u kosten besparen en bent u van plan om toch het werk eigenhandig te doen? Dan zijn er heel wat zaken waar u aandacht aan moet besteden. Zo adviseren wij om altijd eerst te kijken naar de huidige plaatsing van de scharnieren en of u de nieuwe deur op dezelfde wijze kunt afhangen. De timmerwerk experts hebben een kort stappenplan voor u opgesteld om het werk te vergemakkelijken.

 • Stap 1. Teken op het kozijn de plaatsing van de scharnieren af (op 20, 45cm van de bovenzijde, 20cm van de onderzijde en 1 scharnier er tussen)
 • Stap 2. Kerf het hout in langs de lijnen en steek het uit met een beitel tot één scharnierhelft past. Schroef deze hierna vast.
 • Stap 3. Plaats de deur in het deurprofiel, en stel deze met wiggen. Teken vervolgens de plaatsing op de deur af, en kerf het hout.
 • Stap 4. Plaats de deur opnieuw en controleer of alles naar behoren werkt.
houten raamkozijnen Breda

Zelf kozijnen plaatsen

Bent u een handige doe-het-zelver? Dan is het mogelijk om een deel van de verbouw- en renovatiewerkzaamheden eigenhandig uit te voeren. Eén van de mogelijke klussen waar u zelf mee aan de slag kunt is het plaatsen van kozijnen. Raamkozijnen worden over het algemeen op maat aangeleverd, en kunnen daarna vrij eenvoudig in de sponning worden gezet. De belangrijkste taak die u heeft is het goed opmeten van de huidige kozijnen. Voor vrijwel alle materialen geldt dat deze beïnvloed worden door de warmte en luchtvochtigheid en daardoor kunnen krimpen of uitzetten.

Draaikiepraam in bestaand kozijn

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Breda de vraag of het mogelijk is om een draaikiepraam aan te brengen in een bestaand raamkozijn. Hoewel dit in theorie zeker een optie is, zullen wij u dit altijd afraden. Dit komt doordat het goedkoper, en levensduur technisch aantrekkelijker is om een volledig nieuw kozijn te (laten) installeren. Dit betekent dat u met een nieuw draaikiepraam gegarandeerd profiteert van de fabrieksgarantie en dat u nog jarenlang kunt genieten van de ventilatie en daarbij horende gezondheidsvoordelen.

Zelf houten gevelbekleding aanbrengen

draaikiepraam plaatsen
Een andere klus op het gebied van timmerwerk waarmee u eigenhandig aan de slag kunt, is het aanbrengen van de houten gevelbekleding. Dit is een klus waarbij met name de bevestigingsklemmen een aandachtspunt zijn. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied zijn de onzichtbare clips. Dankzij deze clips wordt het houtwerk niet beschadigd, en profiteert u bovendien van een ononderbroken aanzicht van de houten planken. Dankzij het aanbrengen van de bekleding zal uw gevel beter beschermd zijn tegen de invloeden van weer en wind, en is ook de isolatie van uw huis in Breda verbeterd wat leidt tot een hogere prijswaarde.

Houten gevelbekleding

Voor het plaatsen van de gevelbekleding hebt u de keuze uit verschillende vormen van bedekking, welke allen op een andere manier bevestigd moeten worden. Zo kunt u onder andere kiezen uit;

 • Potdekselwerk
 • Zweeds rabat
 • Channel siding
 • Opdekwerk gelijke delen
 • Opdekwerk stroken
 • Bevel siding
 • Open gevelbekleding.

Zelf terrasoverkapping maken

Wilt u een terrasoverkapping plaatsen en begint u binnenkort aan een doe het zelf project? Het is verstandig om onderstaand stappenplan te volgen. Er komen daarnaast een aantal handige tips voor dit doe het zelf project voorbij. Ziet u het maken van een terrasoverkapping toch niet helemaal zitten? Neem dan contact op met een timmerman uit ons netwerk. De timmerman is u graag van dienst bij al uw timmerwerk.

Stap 1: afmetingen terrasoverkapping bepalen

Allereerst bepaalt u hoe groot de terrasoverkapping gaat worden. Geef het oppervlak aan met behulp van touwtjes en geef aan waar u de balken wilt plaatsen. Het is verstandig om per elke drie meter een paal te plaatsen. Vergeet niet om te controleren of uw tuinmeubelen wel onder de terrasoverkapping passen.

Stap 2: het geraamte neerzetten

U plaatst de palen circa 60 tot 70 cm in de grond. Bepaal hoe hoog de terrasoverkapping wordt zodat u weet hoe lang de palen moeten zijn. Eén van de belangrijkste tips: de voorste palen plaatst u iets lager in verband met de afvoer van water. Graaf gaten in de grond, plaats hier de palen in en controleer of ze waterpas staan. Verstevig ze vervolgens met behulp van snelbeton. Verbind de palen met elkaar door draagbalken aan de buitenkant te monteren. Plaats hierna om de 40 cm een dwarsbalk.

overkapping

Benodigdheden:

 • Schroeven, accuboormachine, rolmaat
 • Houten palen met betonvoet en polycarbonaatplaten

Stap 3: het dak monteren

De volgende stap in dit doe het zelf project is het monteren van het dak. U hebt hierbij verschillende opties. Plaats bijvoorbeeld een betonraster als u een dak van begroeiing wenst. Een andere optie is het installeren van damwandplaten of polycarbonaatplaten. Plaatst u een zwaarder dak van bijvoorbeeld dakpannen? U kunt schoren aanbrengen om de draagbalken te verstevigen. Dit is een schuine balk in een hoek van 45 graden tussen de draagbalken en de palen. Maak hiervoor een inkeping in de paal en de draagbalk. Plaats hier de schoor in.

Erkend timmerman Breda

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend timmerbedrijf uit Breda waarvan de specialisten u kunnen helpen bij de verbouwing van uw huis of bedrijf? Dan bent u bij ons op de goede plek. Menig timmerman uit ons netwerk heeft ruime ervaring met het installeren van onder andere trappen of het maken van meubels. Wilt u luiken rond uw ramen of is uw gevelbekleding aan vernieuwing toe? Of wilt u een dakkapel op zolder? Wij zijn een netwerk van menig timmerbedrijf uit Breda. Vul het contactformulier in en ontvang vrijblijvend meerdere (maximaal 5) offertes.