Timmerman Drachten

Bent u van plan het timmerwerk aan de buitenzijde van uw woning te vervangen? Wilt u uw houten trap renoveren? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor op maat gemaakte vurenhouten meubels? Of vindt er binnenkort een verbouwing in uw woning plaats? Voor al deze zaken en meer kunt u het beste een timmerbedrijf uit de regio inschakelen. Via ons netwerk komt u gemakkelijk en snel in contact met een erkend timmerman uit de regio Drachten. Stuur hiervoor via het contactformulier uw vragen in, of geef aan waarvoor u een prijsindicatie wilt ontvangen. Wij sturen u spoedig gratis en vrijblijvend meerdere (maximaal 5) offertes toe. Een timmerman uit ons netwerk is u graag van dienst!

Timmerbedrijf Drachten

Gratis offertes vergelijken


Maatwerk tegen aantrekkelijk tarief

Hebt u ervoor gekozen om de verbouwing of renovatie van uw pand in Drachten over te laten aan een timmerbedrijf uit ons netwerk? Dan garanderen wij dat u profiteert van een uitstekend maatwerk tegen een aantrekkelijk tarief. Dit kunnen wij u verzekeren doordat wij van elke timmerman vragen dat deze naar behoren is gediplomeerd, en een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied. Daarbij gaan wij er vanuit dat zij kennis hebben van de nieuwste technieken en gereedschappen, opdat de klus snel en vakkundig kan worden afgerond. Doordat u via ons netwerk de prijzen van menig timmerbedrijf met elkaar kan vergelijken, zijn altijd de laagste kosten gegarandeerd.

Timmerwerken in en rondom uw huis

Wanneer er contact met ons wordt opgenomen voor het uitvoeren van timmerwerk, dan gaat dit in de meeste gevallen om het onderhoud van het buitenwerk, of het leggen van een parketvloer. Er zijn echter vele andere klussen die een timmerman uit Drachten voor u uit kan voeren. In onderstaand overzicht zijn een aantal van de mogelijke klussen opgesomd, waarvoor u een timmerbedrijf in kan schakelen:

 • Een verbouwing van keukens, kozijnen, ramen en deuren
 • De renovatie van trappen, luiken en gevelbekleding
 • Het onderhoud van dakkapellen en leggen van vloeren
 • Het maken van meubels, overkappingen en veranda’s.

Ruime ervaring als timmerbedrijf

Elk timmerbedrijf dat zich bij ons netwerk heeft aangesloten heeft al jarenlang ervaring binnen het vakgebied. Dit betekent dat u er vanuit kunt gaan dat het timmerwerk altijd snel en vakkundig zal worden uitgevoerd. Om dit te kunnen garanderen zullen wij bovendien alle aangesloten bedrijven regelmatig controleren op klantvriendelijkheid en vakmanschap. Voldoet het afgeleverde werk niet aan onze eisen, dan zal het bedrijf niet meer worden ingezet.

Timmerwerk renovatie

Renovatie

Hebt u een nieuwe woning gekocht en is deze aan vernieuwing toe? Of kan uw eigen huis wel een opfrisser gebruiken? Van het renoveren van de gevel tot aan de kozijnen en deuren. Een timmerbedrijf uit Drachten kan veel timmerwerk voor u uitvoeren. Een renovatie binnenshuis is tevens geen probleem. Dankzij een renovatie ziet uw keuken er weer als nieuw uit. En wat dacht u van trappen? Een grote trap bepaalt al gauw de sfeer van een woning. Als een timmerman oude, landelijke spijlen van trappen vervangt door moderne spijlen dan geeft dit direct een hele frisse verandering.

Dakkapel Verbouwing

Verbouwing

Denkt u na over een verbouwing? Een timmerbedrijf uit Drachten kan veel voor u betekenen bij een verbouwing. Laat bijvoorbeeld een dakkapel installeren op zolder. Een dakkapel zorgt voor veel licht en extra ruimte. Of wat dacht u van een mooie veranda zodat u buiten kunt zitten, ongeacht het weer? Een verbouwing is daarnaast een mooi moment om meerdere elementen in uw woning aan te pakken waar u niet tevreden over bent. Laat bijvoorbeeld de vloeren, trappen of ramen vervangen door een timmerman uit Drachten. Mist u na de verbouwing sfeer in uw woonkamer? Een mooie tafel of tv meubel van hout zorgt voor veel warmte.

Onderhoud Timmerwerk Drachten

Onderhoud

Is uw woonhuis voorzien van veel timmerwerk? Trappen, luiken of kozijnen van hout zijn erg mooi en gaan lang mee. Eens in de zoveel tijd is echter onderhoud nodig. Het timmerwerk aan de buitenzijde van uw woning in Drachten moet gemiddeld gezien eens per vijf jaar onderhouden worden. Het gaat dan om minimaal het schuren en schilderen van de gevelbekleding, luiken en kozijnen. Onderhoud aan timmerwerk wordt veelal gezien als een vervelende klus. Het resulteert echter in een langere levensduur van het materiaal. Zoekt u een timmerbedrijf die het onderhoud kan uitvoeren? Vul gratis en vrijblijvend ons contactformulier in.

Deuren

Hoewel de meeste van onze klanten hier niet bij stil staan, worden deuren over het algemeen van hout gemaakt. Het is dan ook een optie om bij een timmerbedrijf te vragen naar de mogelijkheden voor het maken van deuren op maat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een deur van een speciale houtsoort, of met verrassend houtsnijwerk. Heeft uw woning een landelijke inrichting? Lambrisering op elke deur is wellicht een goed idee. In een moderne inrichting past een strakke deur wellicht beter. De kosten voor exclusieve deuren zijn relatief hoog, het is daarom ook mogelijk om te kiezen voor een bestaand design.

Meubels

Naast deuren, ramen en vele andere producten maakt menig timmerbedrijf uit Drachten ook graag houten meubels voor u. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie eettafel, een tv meubel of mooie tuinmeubelen? Menig timmerbedrijf beschikt hiervoor over een groot assortiment aan houtsoorten en mogelijke designs. Zo kunt u kiezen voor een elegante en simpele stijl, of bijvoorbeeld voor Afrikaanse invloeden in het design. Zit er in ons meubelaanbod niets naar uw smaak? Overweeg dan om uw meubels op maat te laten maken, in overleg met een timmerman is veel mogelijk. Een meubel van hout brengt al gauw veel warmte aan een inrichting.

gevelbekleding Drachten

Kozijnen

Wilt u tijdens een verbouwing houten kozijnen laten plaatsen door een timmerman? Een kozijn van dit materiaal heeft een aantal voordelen. Eén daarvan is dat u erg flexibel bent. Het materiaal gaat namelijk lang mee en u schildert het eenvoudig over in een nieuwe kleur. Daarnaast is hout makkelijk te bewerken. Een voordeel hiervan is dat het aangepast kan worden in verschillende stijlen. Kies bijvoorbeeld een strak en modern kozijn of een klassieke met details. Hout is daarnaast ideaal bij een renovatie omdat het eenvoudig passend te maken is. Het heeft bovendien een hogere isolatiewaarde dan aluminium of kunststof, maar hout heeft tevens meer onderhoud nodig.

Veranda maken Drachten

Veranda

Wilt u de verbouwing van uw pand in Drachten uitstrekken tot de tuin? Overweeg dan om een veranda te laten bouwen door een timmerbedrijf. Dankzij een veranda profiteert u altijd van een heerlijke buitenlucht, zonder last te hebben van weer en wind. Tijdens de wintermaanden dienen ze als een goede opslagplaats voor brandhout of tuinmeubilair. In de zomermaanden gaat een tuinfeest of barbecue altijd door, zelfs tijdens een bui. U hebt dankzij een veranda daarnaast altijd een schaduwrijke plek in uw tuin waar u een boek kunt lezen zonder dat u last hebt van de felle zon. U bepaalt helemaal zelf de afmetingen en het uiterlijk van de veranda.

Dakkapel renovatie

Dakkapellen

Onder de verzamelnaam timmerwerk valt ook de constructie en reparatie van dakkapellen. Een dakkapel heeft twee grote voordelen, het zorgt namelijk voor meer ruimte en licht in huis. Dankzij een dakkapel kunt u uw donkere rommelzolder omtoveren tot een prachtige, lichte ruimte. Een timmerman kan een dakkapel zowel prefab als in standaard variant bij u bezorgen. U hebt vele opties als u een dakkapel laat plaatsen door een timmerbedrijf. Kies een lage of brede dakkapel en voeg bijvoorbeeld een deur, een draaikiepraam of een rond raam toe. Of wat dacht u van een dakkapel met balkon? In samenwerking met een timmerbedrijf is van alles mogelijk.

Gevelbekleding

Als u denkt aan timmerwerk aan de gevel van uw woning, dan denkt u waarschijnlijk aan kozijnen. Een gevel (deels) bekleden met hout geeft echter een erg mooi effect. Dankzij dit materiaal op de gevel creëert u eenvoudig Scandinavische sferen. Tijdens een volledige renovatie van uw woning in Drachten is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de kozijnen en gevelbekleding. Is het materiaal sterk aangetast door weer en wind? Dan moet het wellicht vervangen worden. In een aantal gevallen kan een timmerman echter zorgen dat de bekleding of kozijnen door goed onderhoud nog jarenlang meegaan zodat een dure vervanging uit blijft.

Vloeren

Houten vloeren hebben altijd al een hoge aantrekkingskracht gehad. Parketvloeren bieden dan ook een rustieke, warme uitstraling en vereisen weinig onderhoud op jaarbasis. Wilt u houten vloeren laten leggen? U hebt de keuze uit verschillende soorten hout. Daarnaast hebt u nog de keuze uit verscheidene legpatronen. Laat tijdens een verbouwing een strakke strokenvloer leggen of kies voor een klassiek patroon zoals het visgraat legverband. Een andere leuke optie is het toevoegen van een bies of band rondom de vloer. U kunt de vloeren helemaal aanpassen aan de stijl van uw woning. Voor een ruimtelijk effect laat u het hout doorlopen op de vloeren in andere ruimtes en op trappen.

Zelf deur plaatsen en afhangen

Een klus die alleen geschikt is voor ervaren doe-het-zelvers is het plaatsen en afhangen van (buiten)deuren. Wilt u dit werk zelf uitvoeren? Dan adviseren wij om tegelijk te kijken naar de inbraakbeveiliging. Voor de plaatsing en het afhangen van deuren gelden diverse regels. Onze timmerwerk experts uit Drachten hebben daarom een speciaal stappenplan voor u opgesteld. Hiermee wordt het plaatsen van deuren een stuk eenvoudiger.

 • Stap 1. Meet de deurbreedte, en bepaal waar het slot moet komen. Kies eventueel voor een driepuntsslot voor een optimale beveiliging.
 • Stap 2. Haal indien nodig de oude deur weg, en verwijder de scharnieren van het kozijn.
 • Stap 3. Schaaf de nieuwe deur op maat
 • Stap 4. Bepaal de plaats van de scharnieren en teken deze af.
 • Stap 5. Voor scharnieren geldt dat de eerste scharnier 20 cm van de bovenzijde moet komen, de tweede 45 cm en de onderste op 20 cm van de onderzijde. Eventueel kunt u hiertussen nog een scharnier monteren.
timmerwerk Drachten

Zelf kozijnen plaatsen

Eén van de timmerwerk klussen die u bij een renovatie eventueel zelf kunt uitvoeren is het plaatsen van de kozijnen. Het vervangen van kozijnen is een klus die wel enige tijd in beslag zal nemen en welke u goed moet voorbereiden. Het belangrijkst is dat de nieuwe raamkozijnen exact op maat worden gemaakt. Dit betekent dat u de huidige kozijnen meerdere keren moet meten voor een optimaal inzicht in de werking van het materiaal en de gemiddelde afmeting. Helaas is het zo dat iets te grote of iets te kleine kozijnen niet passend kunnen worden gemaakt. Het meten is dus van groot belang.

Draaikiepraam in bestaand kozijn

Veel woningen uit Drachten hebben een groot aantal vaste kozijnen. Een vast raamkozijn kan vervelend zijn omdat hierbij ventilatie niet mogelijk is. Regelmatig krijgen wij daarom van klanten de vraag of het een optie is hun bestaande kozijn om te bouwen tot een draaikiepraam. Hoewel dit in theorie zeker een optie is, zullen wij dit u altijd afraden. Dit komt doordat het vervangen van het kozijn een beter resultaat biedt, met een langere levensduur, wat bovendien zelfs goedkoper kan zijn dan de verbouwing van het raamkozijn. Wilt u weten wat de opties en prijzen zijn? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan.

Zelf houten gevelbekleding aanbrengen

houten deuren plaatsen
Net als houten raamkozijnen is ook de houten gevelbekleding populair vanwege de warme uitstraling die het materiaal biedt. Wilt u geld besparen op een verbouwing en zelf de gevelbekleding aanbrengen? Dan dient u goed te kijken naar de bevestigingsmiddelen. Verzinkte schroeven en nagels zijn bijvoorbeeld ongeschikt vanwege de zwarte strepen die zij achterlaten. Roestvrij stalen bevestigingsmiddelen of speciale onzichtbare clips worden door onze experts uit Drachten aangeraden. Een ander aandachtspunt is de afstand van de bevestigingsmiddelen op de planken. Hiervoor gelden verschillende regels per soort gevelbekleding waar u voor kiest. Wilt u hierover meer informatie? Vul dan ons contactformulier in.

Stappenplan

Volg onderstaand stappenplan voor een snelle installatie van uw houten bekleding.

Stap 1. De meeste gevelbekleding wordt aangebracht op een stijl- en regelwerk met een 2 x 50 millimeter doorsnede.
Stap 2. Per steunpunt moet u één bevestigingsmiddel aanbrengen. De regels voor afmetingen worden aangegeven in de handleiding die u bij het materiaal krijgt.
Stap 3. Eindig de planken op minimaal 30 centimeter van de grond, zodat de kwaliteit van het materiaal gewaarborgd blijft .
Stap 4. Voorzie het kopse hout van een afdichtende laag om vochtproblemen te voorkomen.
Stap 5. Snij de onderste planken schuin af, zodat er een afdruiprand ontstaat.

Zelf terrasoverkapping maken

Het maken van een terrasoverkapping is goed te doen als u enige ervaring met timmerwerk hebt. Zoekt u tips die hierbij helpen? In onderstaand doe het zelf stappenplan komen een aantal tips voorbij. Ziet u het maken van een terrasoverkapping niet helemaal zitten en zoekt u een timmerman? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Stap 1: afmetingen bepalen

Zet uw tuinmeubelen op uw terras en bepaal hoe groot de terrasoverkapping moet zijn. Zet de afmetingen af met behulp van touw en palen. Bepaal vervolgens hoe hoog de terrasoverkapping gaat worden. Elke hoekpaal moet circa 70 tot 90 cm de grond in. In verband met de afwatering zijn de voorste palen circa 15 cm lager. U rekent hierna zelf eenvoudig uit hoe lang de hoekpalen moeten zijn.

Stap 2: balken en palen plaatsen

Graaf een gat in de grond en plaats hier de eerste hoekpaal in. Verstevig de paal met behulp van cement. Als de eerste hoekpaal goed staat bepaalt u de locatie van de overige palen. Wordt de terrasoverkapping breder dan drie meter? Plaats voor de stevigheid een extra paal. De palen bij de muur kunt u aan het huis bevestigen met muurbeugels. Controleer met een waterpas of de hoekpalen recht staan. Verbind de palen vervolgens aan elkaar door draagbalken aan de buitenkant te bevestigen. Monteer ze met stalen verbindingshoeken. Hierna kunt u dwarsbalken bevestigen. Plaats ze maximaal 40 cm uit elkaar. Laat ze eventueel iets uitsteken voor een leuk effect.

houten overkapping Drachten

Benodigdheden:

 • Schroeven, accuboormachine, rolmaat
 • Houten palen met betonvoet
 • Polycarbonaatplaten

Stap 3: het dak maken

Tot slot gaat u het dak installeren. Plaats betonrasters op de terrasoverkapping als u deze wilt voorzien van begroeiing. Wilt u droog zitten onder de terrasoverkapping? Dan kunt u het beste damwandplaten installeren. Deze blokkeren tevens de zon. Als u nog een beetje zon wilt doorlaten dan zijn polycarbonaatplaten een betere keuze.

Timmerman Drachten

Vrijblijvend offertes aanvragen

Zoekt u een timmerman in Drachten die meubels op maat kan maken? Bent u benieuwd naar de kosten van een nieuwe veranda? Kunnen uw trappen wel een renovatie gebruiken? Nieuwe meubels, een mooie veranda of trappen renoveren. Wat voor timmerwerk u wilt laten uitvoeren, de juiste timmerman vindt u via ons netwerk. Als u ons contactformulier invult sturen wij u vrijblijvende offertes toe. Vergelijk deze zelf met het aanbod van andere specialisten uit de regio, en kies vervolgens de timmerman uit Drachten die uw renovatie of verbouwing gaat afhandelen. Een timmerman uit ons netwerk is u graag van dienst bij een verbouwing of ander timmerwerk.