Timmerman Nijmegen

Wanneer u gaat verbouwen, als u nieuwe trappen of deuren in uw huis wenst, of wanneer het tijd is voor een renovatie: de hulp van een timmerman komt in al deze gevallen van pas. Bent u op zoek naar een erkende timmerman in de regio Nijmegen, welke u kan helpen bij de renovatie van uw woning? Of hebt u hulp nodig bij de verbouwing van een garage? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Via ons netwerk komt u gemakkelijk en snel in contact met menig timmerman uit de regio Nijmegen, die u bij al het bovenstaande timmerwerk van dienst kan zijn. Ontvangt u graag meer informatie over de prijzen van onze diensten? Aarzel dan niet om meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen via het contactformulier. Wij helpen u met alle plezier!

Timmerman Nijmegen

Gratis offertes vergelijken


Maatwerk tegen aantrekkelijk tarief

Wanneer u contact opneemt met een timmerbedrijf uit ons netwerk, dan garanderen wij dat u altijd profiteert van maatwerk tegen een aantrekkelijk tarief. Wij eisen bijvoorbeeld van elke timmerman die zich bij ons aansluit dat deze uitstekend gediplomeerd is, en kennis heeft van alle verschillende materialen en gereedschappen. Daarnaast vragen wij dat elke specialist uit Nijmegen zich steeds laat bijscholen in de nieuwe technieken die er beschikbaar komen voor het werk. U weet dus zeker dat uw verbouwing of renovatie zo snel en vakkundig mogelijk wordt uitgevoerd. Bij ons staat bovendien uw tevredenheid voorop: hebt u vragen of opmerkingen over onze werkzaamheden aarzel dan niet om dat door te geven. Zo kunnen wij onze service steeds verder verbeteren.

Timmerwerken in en rondom huis

Een timmerman wordt over het algemeen ingeschakeld voor het uitvoeren van het buiten timmerwerk, of voor het maken van meubels. Op het gebied van renovatie en verbouwing zijn er echter vele andere klussen die een specialist van een timmerbedrijf uit Nijmegen voor u kan uitvoeren. Timmerwerk waarbij wij u kunnen helpen zijn: de renovatie van ramen en deuren, het fabriceren van trappen en luiken, het uitvoeren van gevelbekleding, de verbouwing van keukens, het plaatsen van een veranda of het leggen van vloeren.

Ruime ervaring als timmerbedrijf

Als u zich in verbinding stelt met een timmerbedrijf, dan gaat u er natuurlijk vanuit dat de medewerkers het timmerwerk snel en vakkundig voor u uitvoeren. Alle vakmensen die zich bij ons aansluiten hebben in ieder geval een ruime ervaring binnen het vakgebied, bij wie uw verbouwing of renovatie in goede handen is. Om het maatwerk van elke timmerman te kunnen garanderen zullen wij al onze specialisten uit Nijmegen regelmatig controleren en evalueren. Voldoet het timmerwerk niet aan onze eisen, dan zal de timmerman uit ons netwerk geplaatst worden.

Renovatie timmerwerk Nijmegen

Renovatie

Is uw keuken na vele jaren aan een opknapbeurt toe of bent u simpelweg uitgekeken op de uitstraling? Of zijn er andere elementen in uw woning die u graag een andere look wilt geven? U geeft uw woning eenvoudig een opknapbeurt door het renoveren van bepaalde onderdelen. Vervang de keukenkastjes of geef de trappen een lik verf. Oude deuren vervangen of de vloeren schuren kan tevens een groot verschil maken. Daarnaast kan een timmerbedrijf houten meubels renoveren. Hierdoor staat de prachtige oude kast van uw grootouders ineens perfect in uw interieur. Er is van alles mogelijk op het gebied van timmerwerk!

Verbouwen Nijmegen

Verbouwing

Wilt u van uw huidige woning uw droomhuis maken? Dankzij een kleine of grote verbouwing past u uw huis helemaal aan naar uw wensen. Er is tijdens een verbouwing een hoop mogelijk als u het timmerwerk laat doen door een ervaren timmerman. Hebt u altijd al gedroomd van een grote inloopkast met openslaande deuren voor uw kleding? Zijn de trappen aan vernieuwing toe? Wilt u ’s avonds in uw schommelstoel op de veranda kunnen genieten? Of wilt u een hobbykamer creëren op zolder door het plaatsen van een dakkapel? Wat voor timmerwerk u ook wenst, een timmerman uit Nijmegen voert het graag voor u uit.

Onderhoud timmerwerk

Onderhoud

Om uw timmerwerk een lange levensduur te geven, dient u dit regelmatig van onderhoud te voorzien. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van het timmerwerk blijven genieten. Zo moet minimaal eens in de vijf jaar het buitenwerk zoals luiken en kozijnen geschuurd en geschilderd worden. En wat dacht u van het mooie houten meubel wat u hebt geërfd? Zet deze zo nu en dan in de was. Hetzelfde geldt voor tuinmeubelen, een schutting of tuinhuisje. Hout vergrijst als het in aanraking komt met zonlicht en water. Als u dit wenst tegen te gaan dient u het materiaal te onderhouden met bijvoorbeeld olie.

Deuren

Hoewel een timmerman uit ons netwerk meestal gevraagd wordt om hulp bij de renovatie van trappen of kozijnen, kunnen onze specialisten u tevens helpen bij het maken of herstellen van deuren. Zowel buiten- als binnendeuren kunnen van hout worden gemaakt, in eenvoudige maar ook zeer complexe vormgeving. Als u de deuren van uw woning door een timmerman laat maken dan kunt u deze helemaal naar uw smaak aanpassen. Voeg bijvoorbeeld lambrisering toe voor een landelijk effect. Het is daarnaast leuk om de deuren te matchen met de kozijnen en wellicht de luiken van de ramen waardoor eenheid in uw huis ontstaat.

Meubels

Na een verbouwing een unieke sfeer creëren binnenshuis? Overweeg om een timmerbedrijf uit Nijmegen in te schakelen voor het maken van uw meubels. Een meubel kan uw interieur helemaal af maken. Een houten meubel heeft een gezellige en warme uitstraling. Maak een keuze uit het ruime assortiment aan houtsoorten en de designs die wij kunnen leveren. Kies bijvoorbeeld voor een zeer rustieke stijl met steigerhouten meubels, of ga voor de klassieke vurenhouten variant. Wat u ook wilt, er is van alles mogelijk. Naast meubels levert menig timmerbedrijf uit ons netwerk ook trappen, veranda’s of terrasoverkappingen in verschillende stijlen en designs.

Kozijnen Nijmegen

Kozijnen

Wilt u houten kozijnen laten plaatsen door een timmerman? Kozijnen van hout voor uw deuren en ramen hebben een aantal voordelen. Ze hebben namelijk een warme uitstraling maar ze zijn tegelijkertijd makkelijk te bewerken. Houten kozijnen hebben bovendien een lange levensduur. Hardhouten kozijnen kunnen tot circa 50 jaar mee gaan, zachthouten 15 tot 25 jaar. Bent u gauw uitgekeken op uw interieur? U geeft houten kozijnen eenvoudig een nieuwe look door ze te verven. Dit materiaal heeft wel meer onderhoud nodig dan de kunststof of aluminium versie. Controleer op scheurtjes en beschadigingen en schilder ze eens in de 2 (zachthout) tot 5 (hardhout) jaar opnieuw. Zo voorkomt u houtrot.

Overkappingen

Veranda

Hebt u genoeg ruimte om en bij uw huis? Overweeg tijdens een verbouwing dan de mogelijkheden voor een veranda of terrasoverkapping. Met een veranda kunt u heerlijk genieten van de buitenlucht terwijl u beschermd bent tegen weer en wind. Een barbecue gaat tijdens een bui gewoon door en op een warme zomerdag geniet u van het weer zonder dat u in de felle zon zit. Een veranda is daarnaast erg mooi en verhoogt de waarde van uw huis. Dankzij vakkundig timmerwerk door een ervaren timmerbedrijf zit u voordat u het weet te genieten van de buitenlucht op uw veranda. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vandaag nog vrijblijvend meerdere offertes aan.

Dakkapellen

Dakkapellen

Daarnaast kunt u bij menig timmerbedrijf uit ons netwerk terecht voor een nieuwe dakkapel. Een dakkapel van hout biedt een rustieke uitstraling en is gemakkelijk te repareren. Houten dakkapellen zijn zowel standaard als prefab leverbaar. Een dakkapel creëert mee ruimte en licht op uw bovenverdieping. Hierdoor is het wellicht een goed idee om tijdens een verbouwing een nieuwe slaap-, gasten- of hobbykamer te maken. Een dakkapel van hout bestaat uit balken, een beplating van hout en een kozijn. De balken bestaan veelal uit vurenhout en de kozijnen uit hardhout. Als u in een monument woont en u wilt een dakkapel plaatsen, dan is het gebruik van hout in sommige gevallen verplicht.

Gevelbekleding

Houten gevelbekleding is erg mooi. Het geeft een unieke uitstraling aan uw huis. Gevelbekleding van hout heeft als voordeel dat u het in elke gewenste kleur kunt schilderen. Erg mooi is een gevel bedekt met een tropische houtsoort. Deze vergrijst door de jaren heen wat een mooi effect oplevert. Een milieuvriendelijker alternatief is thermowood, oftewel thermisch gehard hout. Als u de bekleding schildert dan moet u dit uiteraard onderhouden. Net zoals bij kozijnen dient u dit eens in de vijf jaar te schilderen. Wilt u een klassieke uitstraling creëren? Voeg dan luiken toe aan de kozijnen.

Vloeren

Bent u uitgekeken op de vloer in uw woonkamer? Parket, of vloeren van hout zijn al jarenlang een zeer populaire vorm van vloerbedekking. Elke timmerman van elk timmerbedrijf uit Nijmegen is allround ervaren, en kan daarom ook uw vloeren leggen. U hebt de keuze uit verschillende soorten hout zoals multiplank, grenen en eiken. Als afwerking van de vloeren hebt u de keuze uit olie of lak. Dankzij onderhoud blijft een vloer van hout in goede conditie waardoor u hier langer van zult genieten. Daarnaast is het mogelijk om de ondergrond te verven in een kleur naar keuze.

Zelf kozijnen plaatsen

De kosten voor een renovatie van uw woning zullen aanzienlijk zijn. Veel van onze klanten kiezen er daarom voor om een deel van de verbouwing eigenhandig uit te voeren. Een onderdeel dat hiervoor zeer geschikt is, is de plaatsing van raamkozijnen. Bij het plaatsen van raamkozijnen is het noodzakelijk om u goed voor te bereiden, met name door de werking van het materiaal en de variërende afmetingen die hierdoor kunnen optreden. Om te voorkomen dat u een te krappe of te wijde kozijn aanschaft adviseren onze experts uit Nijmegen om het huidige kozijn meerdere keren op te meten op dagen met een verschillende warmte en luchtvochtigheid. Voor de installatie van het kozijn hebben onze specialisten bovendien een klein stappenplan voor u opgesteld.

Stap 1. Demonteer eerst het oude raamkozijn. Kijk hierbij uit en beschadig de omringende muur en ondergrond niet.
Stap 2. Plaats het nieuwe kozijn. Hierbij hebt u meestal hulp nodig van anderen, om zo te voorkomen dat het glas breekt.
Stap 3. In de meeste gevallen schroeft u het kozijn vast, waarna u deze kunt afstellen.
Stap 4. Onverhoopt ontstane naden kunt u vervolgens dichtkitten.

zelf kozijnen plaatsen Nijmegen

Draaikiepraam in bestaand kozijn

Tijdens een verbouwing of renovatie zijn er vele klussen die door doe-het-zelvers kunnen worden uitgevoerd. Het risico hierbij is echter dat u de fabrieksgarantie op de producten verliest, en dat er sneller de noodzaak voor een reparatie of renovatie kan optreden. Het ombouwen van een bestaand kozijn tot een draaikiepraam is één van de klussen die u beter niet eigenhandig kan aanpakken. Het is namelijk een klus die zelfs door menig timmerman uit Nijmegen niet wordt uitgevoerd. Dit komt doordat het goedkoper en kwalitatief beter is om het hele raamkozijn te vervangen. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend offertes bij ons aan.

Zelf deur plaatsen en afhangen

Bent u handig met bouwen en verbouwen en wilt u uw nieuwe deur zelf plaatsen en afhangen? Dat is zeker een optie. Hiervoor dient u eerst de deurbreedte op te meten, en de positie voor het slotgat te bepalen. Bij verschillende bouwmarkten is het mogelijk om (tegen een meerprijs) dit slotgat in de bestelde deur te laten boren. Schaaf vervolgens de deur op maat, en teken de scharnieren af op het kozijn. De bovenste scharnier moet ongeveer 20 centimeter vanaf de bovenzijde worden geplaatst. De onderste scharnier komt op 20 centimeter vanaf de onderzijde. Afhankelijk van de deurlengte moet hier nog één of twee scharnieren tussen.

Zelf houten gevelbekleding aanbrengen

zelf deuren afhangen
Houten gevelbekleding is zeer gewild bij onze klanten uit Nijmegen. Het voordeel is dat dit materiaal een warme uitstraling biedt, en de prijswaarde van uw woning kan hiermee aanzienlijk stijgen. Wilt u bij een verbouwing zelf de houten gevelbekleding aanbrengen? Dan adviseren wij om goed aandacht te besteden aan de bevestigingsmiddelen. Het is bijvoorbeeld af te raden om gebruik te maken van verzinkte nagels en schroeven. Deze zullen namen zwarte strepen geven. Een alternatief zijn schroeven van roestvrij staal of zelfs clips met een onzichtbare bevestiging. Deze zullen het houtoppervlak intact laten.

Aandachtspunten gevelbekleding

Hebt u voor de bevestigingsmiddelen gekozen? Dan zijn er bij de plaatsing nog andere aandachtspunten.

  • De lengte van de bevestigingsmiddelen en de plaatsing hiervan. Deze variëren per soort gevelprofilering.
  • De zwelling van het materiaal. Houdt evenals bij het monteren van kozijnen rekening met een speling van ongeveer 3 tot 7 millimeter.
  • De onderzijde van de gevelbekleding. Wij adviseren om deze niet te laten doorlopen tot de grond, maar tot minimaal 30 centimeter van de grond. Daarnaast is het adviseerbaar om de onderzijde van het hout schuin af te snijden. Dit betekent dat er een afdruiprand ontstaat.

Zelf terrasoverkapping maken

Een terrasoverkapping biedt vele voordelen. Het creëert schaduw en houdt regen of wind tegen. Wilt u zelf een terrasoverkapping maken en zoekt u tips? Het is voor een ervaren klusser goed te doen als u onderstaand doe-het-zelf stappenplan met tips volgt. Ziet u dit project toch niet helemaal zitten? Een timmerbedrijf uit Nijmegen voert het timmerwerk graag voor u uit.

Stap 1: afmetingen bepalen

Allereerst bepaalt u de afmetingen van de terrasoverkapping. Zet een ruimte af met touw en controleer of uw tuinmeubel set hier onder past. Bepaal tevens hoe hoogt u wilt dat de terrasoverkapping is. Elke paal staat circa 70 tot 90 cm in de grond. In verband met de afwatering moeten de voorste palen circa 50 cm lager zijn.

Stap 2: palen en balken plaatsen

Vervolgens begint u met het plaatsen van de hoekpalen. Zet deze in de grond en verstevig de palen zo nodig met beton. De palen bij de muur van het huis kunt u eventueel extra verstevigen met behulp van muurbeugels. Controleer met een waterpas of de palen recht staan. Hierna plaatst u de draagbalken. Met de draagbalken verbindt u de vier hoekpalen met elkaar langs de buitenzijde. Is uw terrasoverkapping meer dan drie meter breed? Plaats voor de stevigheid een extra paal tussen de hoekpalen. Tot slot plaatst u de dwarsbalken. Deze dienen als ondergrond voor het dak en geven stevigheid. Houd niet meer dan 40 cm ruimte tussen de dwarsbalken.

terrasoverkapping Nijmegen

Benodigdheden:

  • Schroeven, accuboormachine, rolmaat
  • Houten palen met betonvoet
  • Polycarbonaatplaten

Stap 3: het dak installeren

De laatste stap in dit doe het zelf stappenplan is het maken van het dak. U hebt hierbij verschillende opties. Als u altijd droog wilt zitten kunt u bijvoorbeeld polycarbonaatplaten plaatsen. Deze laten nog een beetje zon door. Als u de gehele zon wenst te blokkeren kunt u damwandplaten plaatsen. Betonrasters voorzien van begroeiing is tevens een leuke optie.

Timmerbedrijf Nijmegen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Zoekt u een timmerbedrijf uit Nijmegen voor het installeren van nieuwe deuren? Kunnen de trappen in uw huis een renovatie gebruiken? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het installeren van een dakkapel? U bent bij ons aan het juiste adres. Elk timmerbedrijf dat bij ons netwerk is aangesloten heeft vele jaren ervaring in timmerwerk. Vul vrijblijvend het contactformulier in zodat wij u een aantal offertes kunnen toesturen. Kies zelf op basis van het aanbod en de prijs of u met een timmerbedrijf uit ons netwerk in zee gaat. Wat voor timmerwerk ook nodig is, wij staan voor u klaar!