Timmerman Velp

Een timmerman kan u bij zeer veel diverse klussen van dienst zijn. Ten eerste natuurlijk bij het ontwerpen en maken van meubels, of ander timmerwerk zoals kozijnen, ramen en deuren. Daarnaast kan een erkend timmerbedrijf u ook assisteren bij de verbouwing of renovatie van de keuken. Omdat dit specifieke kennis en ervaring vereist, kunt u hiervoor niet bij elk timmerbedrijf terecht. Zoekt u een vakman die tijdens een verbouwing timmerwerk kan uitvoeren bij uw woning in Velp? Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van timmerwerk. Vul het contactformulier zo specifiek mogelijk in. U ontvangt vervolgens meerdere offertes toegestuurd. Vergelijk de prijzen en het aanbod en kies zelf het timmerbedrijf dat voor u aan de slag gaat!

Timmerman Velp

Gratis offertes vergelijken


Maatwerk tegen aantrekkelijk tarief

Dankzij ons netwerk biedt menig timmerbedrijf wat bij ons is aangesloten maatwerk tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Daarnaast profiteert u dankzij dit samenwerkingsverband van timmerwerk dat een erg hoge kwaliteit kent. Een timmerman die voor ons werkt, kan namelijk altijd met een grote groep andere professionals overleggen over het beste ontwerp of de beste procedure voor uw hulpvraag. Kiest u voor een renovatie van uw trappen? Of wilt u tijdens een verbouwing een terrasoverkapping, veranda of dakkapel toevoegen? Wat voor soort timmerwerken u wenst, elk timmerbedrijf uit Velp dat bij ons netwerk is aangesloten kan desgewenst de opdracht uitvoeren.

Timmerwerken in en rondom het huis

In en rondom uw woning in Velp bevindt zich waarschijnlijk veel timmerwerk. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de kozijnen, trappen of dakkapellen. Daarnaast kunnen ook luiken, keuken of gevelbekleding of andere speciale timmerwerken zich buiten de woning bevinden. Binnen gaat het onder andere om meubels en deurstijlen. Menig timmerman uit Velp kan voor u al deze klussen uitvoeren. Of het nu gaat om de verbouwing van de voorgevel, of een renovatie van de trap: zij helpen u graag. Wat uw wensen ook zijn, al onze meubelen kunnen worden gemaakt van massief houten of van MDF gespoten. Vraag tevens bij alle professionals verbonden aan ons timmerbedrijf naar additionele mogelijkheden op het gebied van verbouwing en renovatie.

Ruime ervaring als timmerbedrijf

Elk timmerbedrijf dat in de afgelopen jaren is aangesloten bij ons netwerk, heeft een ruime ervaring als timmerbedrijf. Elke timmerman is erkend en gediplomeerd, en zal dan ook al het werk snel en naar behoren uitvoeren. Dit controleren wij door regelmatig een steekproef uit te oefenen op de kwaliteit van de deelnemende bedrijven en het timmerwerk dat zij uitvoeren. Zo bent u gegarandeerd van kwaliteitswerk en kunt u met een gerust hart meerdere vrijblijvende offertes bij ons aanvragen.

Renovatie timmerwerk

Renovatie

Bestaat uw woning uit veel houten elementen? Het is goed mogelijk dat u deze eens in de zoveel tijd wil laten renoveren door een timmerman uit Velp. Trappen bepalen bijvoorbeeld voor een groot deel de uitstraling van uw hal of woonkamer. Als u de oude trappen in uw woning tijdens een renovatie aanpakt dan zien deze er al gauw weer als nieuw uit. U hebt vele opties wanneer u de trappen in uw woning laat renoveren door een timmerman. Kies zelf de houtsoort, zoals meranti of beuken. Bepaal daarnaast zelf hoe de trappen eruit komen te zien. Wenst u lijstwerk of speciale leuningen? Geen probleem!

Verbouwing Velp

Verbouwing

Naast een renovatie kunt u ook voor een verbouwing terecht bij een specialist op het gebied van timmerwerk. Dankzij een verbouwing past u een huis helemaal naar uw smaak aan. Wilt u bijvoorbeeld uw keuken verbouwen? Kleine aanpassingen of een compleet nieuwe keuken, het is allemaal mogelijk. Een frisse, verbouwde keuken geeft al gauw een hele andere uitstraling. Een verbouwing is bovendien een mooi moment om eindelijk de inloopkast van uw dromen te creëren. Is de verbouwing van uw woning bijna voltooid, maar mist u sfeer in huis? Een houten tv-meubel of grote boekenkast voegt veel warmte toe.

Onderhoud timmerwerk Velp

Onderhoud

Onderhoud aan uw woning is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat deze er verzorgd uit blijft zien en lang mee gaat. Het is onder andere belangrijk dat timmerwerk zoals kozijnen en deuren goed onderhouden worden. Ze bepalen immers voor een groot deel de uitstraling van uw woning. Het is bovendien denkbaar dat er houtrot ontstaat wanneer u het timmerwerk niet onderhoud. Het onderhoud van het timmerwerk vereist enige tijd en toewijding. Het is belangrijk dat u houtrot direct verwijdert. Als u het te lang laat zitten is het mogelijk dat u het gehele kozijn of de deur moet vervangen.

Deuren

Wilt u tijdens een verbouwing deuren op maat laten maken door een timmerbedrijf uit Velp? Ideaal wanneer standaard deuren in uw woning geen optie zijn. Buitendeuren, binnendeuren of openslaande deuren, er is van alles mogelijk. Ook bij deuren hebt u de keuze uit verschillende soorten materialen zoals eikenhout. Eikenhouten deuren zijn zeer stevig, maar men plaatst deze in het algemeen binnenshuis. Zo hebben weer en wind geen invloed op de kwaliteit van het materiaal. Het creëren van deuren en deurstijlen vereist relatief weinig timmerwerk. Ook het plaatsen en afhangen is niet erg moeilijk, waardoor u en uw huisgenoten snel van het resultaat zullen genieten.

Meubels

In vrijwel elk huis uit Velp staan houten meubels. Een meubel van hout brengt al gauw warmte en sfeer in uw huis. Denk hierbij aan een mooie grote eettafel, een nieuwe boekenkast, een kapstok of schommelstoel. Wilt u graag uw meubilair van een renovatie voorzien? Wenst extra meubels voor bijvoorbeeld een tuinhuisje? Kies dan voor kwaliteit en vraag een timmerman uit uw regio om een meubel te vervaardigen. Maak uw keuze uit de verscheidene beschikbare houtsoorten en stijlen. Combineer een donkere houtsoort met strakke lijnen voor een modern resultaat, of gebruik steigerhout voor een rustiek resultaat.

Kozijn en gevelbekleding Velp

Kozijnen

Elk huis heeft ramen, kozijnen zijn dan ook onmisbaar. Een timmerman uit Velp plaatst deze naar uw keuze indien nodig. Voor standaard kozijnen maar ook voor bijvoorbeeld een ronde versie bent u bij menig timmerbedrijf uit ons netwerk aan het juiste adres. Hebt u nog andere wensen zoals het toevoegen van luiken? Ook dit is geen probleem. Luiken geven uw gevel een leuke, romantische sfeer. Als u kozijnen op maat laat plaatsen hebt u daarnaast een ruime keuze uit afwerkingen. Het is altijd mogelijk om een kozijn van hout in een andere kleur te schilderen. Kozijnen van dit materiaal hebben daarnaast een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld kunststof of aluminium.

Overkappingen

Veranda

Wilt u in de zomer heerlijk buiten van het weer genieten, maar niet voortdurend in de brandende zon zitten? Of wilt u op een warme zomeravond buiten kunnen zitten, óók als het regent? Wellicht is het plaatsen van een veranda iets voor u. Een veranda is geschikt om te loungen, maar ook voor koken of de opslag van tuinmeubilair. U kunt kiezen voor open wanden, of u ervoor kiezen om deze (gedeeltelijk) af te sluiten. Het maken van een veranda vereist enig timmerwerk, maar een ervaren timmerman draait hier zijn hand niet voor om. Voordat u het weet zit u heerlijk buiten in uw schommelstoel op uw veranda of onder uw terrasoverkapping.

Dakkapel

Dakkapellen

Het plaatsen van een dakkapel tijdens een verbouwing heeft vele voordelen. Een dakkapel geeft meer licht én meer ruimte aan uw zolder. Hierdoor maakt u van uw rommelzolder eenvoudig een nieuwe slaapkamer. Bij menig timmerbedrijf uit Velp kunt u dakkapellen bestellen van diverse houtsoorten. Een dakkapel is zowel voorgefabriceerd (prefab) als in een standaard variant verkrijgbaar. Een houten dakkapel vereist na plaatsing enig onderhoud, om de kwaliteit te waarborgen. Laat een erkend timmerman periodiek de staat van uw opbouw controleren om een grote renovatie te voorkomen. Een timmerman verlengt vaak met kleine, eenvoudige aanpassingen de levensduur van een dakkapel.

Gevelbekleding

Veel van onze klanten weten dat zij bij menig timmerbedrijf uit Velp kozijnen in alle soorten en maten kunnen bestellen. Wist u echter dat het ook mogelijk is om uw gevelbekleding of luiken volledig van hout te laten maken? Met planken als gevelbekleding en houten luiken creëert u een heerlijk vakantiegevoel, zonder al te hoge kosten. Voordat u het weet begeeft u zich in Scandinavische sferen wanneer u in uw achtertuin zit. Ook als u graag een woning wilt met een natuurlijke uitstraling is hout de oplossing. Een groot voordeel van hout is daarnaast dat u de gevel een kleur naar keuze kunt geven.

Vloeren

Onder de term timmerwerk verstaan wij alle werkzaamheden die men bij een erkend timmerbedrijf voor u kan uitvoeren. Dit is niet alleen het vervaardigen van meubels, kozijnen of luiken, maar ook het leggen van vloeren. Als u vloeren van hout wilt laten leggen dan hebt u onder andere de keuze uit eiken en grenen. Parket vloeren zijn zeer populair in Nederland, en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn tijdloos en gaan vele jaren mee. Daarnaast hebben deze vloeren een zeer eigen stijl, waarmee u warmte en rust binnenshuis creëert. Via ons contactformulier vraagt u snel diverse offertes aan van timmerbedrijven uit Velp.

Zelf kozijnen plaatsen

Wanneer u kiest voor nieuwe (houten) kozijnen, dan kunt u deze door een erkend timmerbedrijf uit Velp laten plaatsen, of dit eigenhandig doen. Het zelf plaatsen van een kozijn vereist enige voorbereiding en handigheid, maar het is goed mogelijk om deze klus uit te voeren. Ter voorbereiding adviserren wij u om de maten van het raamkozijn na te meten en te bepalen voor welk soort kozijn u moet kiezen. Wij raden bijvoorbeeld aan om altijd een kleine speling over te laten tussen het kozijn en de muur in verband met het uitzetten van het hout wanneer het warmer weer wordt. Voor het monteren van het kozijn kunt u het beste gebruik maken van de bijgeleverde handleiding. U moet echter sowieso met de volgende zaken rekening houden bij de montage:

  • Afmeting. De afmetingen van het raamkozijn. Meet altijd meerdere keren zodat u de werking van het materiaal ook in kaart brengt.
  • Plaatsing. Het plaatsen van (grotere) kozijnen door één persoon is niet mogelijk. Zorg voor een vakkundige hulp bij de plaatsing.
  • Afstellen. Zorg tevens voor een goede afstelling van het kozijn. Bij een draaikiepraam moet de hendel van 0 tot 180 graden gedraaid kunnen worden.
kozijnen plaatsen

Draaikiepraam in bestaand kozijn

Is uw woning voorzien van vele vaste ramen en wilt u van één of meerdere een draaikiepraam maken? Het is mogelijk om dit te doen door aanpassingen aan het bestaande raamkozijn. De meeste specialisten zullen een dergelijke verbouwing echter niet aanraden. Dit komt doordat het vaak sneller en goedkoper is om het kozijn volledig te vervangen door een nieuwe variant. Bovendien profiteert u bij de installatie van een compleet nieuw draaikiepraam van een betere kwaliteit en een langere levensduur. Bent u benieuwd naar de prijzen en opties? Vraag dan vrijblijvend een aantal offertes bij ons aan, en kies zo voor de timmerman die het beste bij u past!

Zelf deur plaatsen en afhangen

Het plaatsen en afhangen van een (buiten)deur wordt door de meeste specialisten en bouwmarkten aangegeven als een moeilijke klus. Dit komt doordat u bij het afhangen van de deur rekening moet houden met vele elementen en tevens aandacht dient te besteden aan de inbraakbeveiliging van uw woning. Voor het afhangen van de deur heeft u naast het deurkozijn ook scharnieren sloten en sluitplaten nodig. Wilt u weten hoe u het beste een deur kunt plaatsen? Vraag dan eerst om meer informatie bij een specialist uit de regio. Hebt u liever de hulp van een erkend timmerman uit Velp? Wij helpen u graag!

Zelf houten gevelbekleding aanbrengen

zelf houten gevelbekleding plaatsen
Naast het plaatsen van kozijnen is het ook mogelijk om houten gevelbekleding eigenhandig te installeren. Hierbij zijn er verschillende punten waar u aandacht aan moet besteden. Dat is ten eerste de keuze voor het soort bevestigingsmiddelen. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om nagels en schroeven van verzinkt staal te gebruiken bij gevelbekleding in verband met de zwarte strepen die hierdoor eventueel ontstaan. Een tweede aandachtspunt is de lengte en plaats van deze bevestigingsmiddelen. Het is afhankelijk per soort gevelbekleding hoe ver de schroeven bijvoorbeeld uit de kant of onderzijde moeten zitten. Tot slot dient u ook nog aandacht te besteden aan de uitvoering en detaillering.

Stappenplan

Wat betreft de uitvoering kunt u het beste het volgende stappenplan volgen:

Stap 1. Bevestig de nagels of schroeven altijd minimaal 50 millimeter van het einde van de planken. Is dit niet mogelijk? Boor dan eerst gaten voordat u de schroeven vastzet.

Stap 2. Houdt rekening met het zwellen van het materiaal. Daarom moet er bij de delen speling van ongeveer 4 millimeter in de breedte worden aangebracht.

Stap 3. Ook tussen de delen in lengte moet u problemen door zwelling voorkomen. Specialisten uit Velp raden hier zelfs een speling van 7 tot 10 millimeter aan.

Zelf terrasoverkapping maken

Wilt u zelf een terrasoverkapping maken? Voor een ervaren klusser is dit timmerwerk goed te doen. U vindt hier een stappenplan voor dit doe het zelf project. In dit stappenplan wordt een standaard bouwmethode weergeven. Als u twijfelt of dit doe-het-zelf project iets voor u is, dan kunt u het beste contact opnemen met een timmerman. Gebruik palen van 3 meter lang en 9 x 9 cm tot 20 x 20 cm dik.

Stap 1: het bepalen van de afmetingen

Allereerst bepaalt u de afmetingen van het terras. Houd er rekening mee dat uw tuinmeubelen onder de terrasoverkapping moeten passen. Een terrasoverkapping met diverse hoeken of zeskanten is erg lastig om te maken. Als u de dit doe het zelf project eenvoudig wilt houden dan kunt u het beste een rechthoekige of vierkante overkapping maken.

Stap 2: plaatsing van balken en palen

Plaats de palen circa 70 cm in de grond. De overkapping wordt in dit geval 230 cm hoog zodat er ruimte genoeg is om er onderdoor te lopen. Het is verstandig om de palen op een betonvoet te installeren voor extra stevigheid. Als u dit niet doet is het een goed idee om de gaten te verstevigen met snelbeton. Bevestig eventueel met regeldragers of muurbeugels de palen aan de muur van uw huis. Verbind vervolgens de hoekpalen met elkaar door aan de buitenzijden palen te bevestigen. Monteer vervolgens de dwarsbalken. Monteer deze niet meer dan 40 cm van elkaar af.

Benodigdheden:

  • Schroeven, accuboormachine, rolmaat
  • Houten palen met betonvoet
  • Polycarbonaatplaten

overkapping

Stap 3: het dak maken

Vervolgens kunt u het dak van de terrasoverkapping maken. U hebt hierbij verschillende opties. Erg populair is het installeren van doorschijnende polycarbonaatplaten. Houd hierbij minimaal 8 maar zo mogelijk 16 cm afschot per meter aan. Een andere optie is hout of een schaduwdoek als dak. Of wat dacht u van betonrasters welke u kunt laten begroeien? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Timmerman offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor een verbouwing van uw keukenblok of het leggen van vloeren? Wenst u meer informatie op het gebied van speciale timmerwerken? Bent u benieuwd naar de aantrekkelijke prijzen voor het vervangen van uw kozijnen, het installeren van trappen of ander timmerwerk? Vraag via het contactformulier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Wij sturen u zo snel mogelijk diverse prijsopgaven van enkele bedrijven uit Velp. Deze vergelijkt u zelf op basis van prijs en aanbieding. Er is altijd een timmerman die aan uw wensen voldoet!