Keukenrenovaties en maatwerk

Vergelijk offertes van keukenspecialisten & bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Keukens Drachten: renovatie & maatwerk!

Toe aan een nieuwe keuken in Drachten? Met kleine veranderingen kunt u uw keukenruimte al enorm veranderen. Kies voor een keukenrenovatie in 1 dag en geniet dezelfde avond van uw nieuwe keukenruimte. Of ga voor een volledige renovatie of een nieuwe keuken voor een compleet andere uitstraling! Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk gratis offertes: vergelijk de prijzen en bespaar tot 40%!

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van nieuwe keukens en keukenrenovaties. U vindt hier meer informatie over gemiddelde keukenrenovatie prijzen en leest wat de mogelijkheden zijn als u een keuken gaat renoveren.

keukenrenovatie of keuken vervangen?

Keukenrenovatie of keuken vervangen?

Keukens zijn op twee manieren op te knappen: door middel van een keukenrenovatie in Drachten of door een keuken op maat te plaatsen. Welke optie voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw situatie.

Als keukens nog in prima staat verkeren maar qua uitstraling niet meer voldoen aan de eisen, dan is een keukenrenovatie een hele goede optie. Dit is bovendien de meest goedkope optie, omdat u minder materialen nodig heeft.

Wanneer keukens echt flink verouderd zijn of als u de indeling helemaal wilt veranderen, dan is het vervangen van keukens een betere optie. Hierbij kiest u voor een keuken op maat in Drachten: u heeft inspraak op ieder vlak. Maar let op: het vervangen van complete keukens is een grote klus die grote kosten met zich meebrengt. De meeste mensen kiezen daarom voor een renovatie.

keukenrenovatie Drachten

Keukenrenovatie Drachten

Wat is een keukenrenovatie in Drachten? Hierbij gaat het veelal om relatief kleine aanpassingen waarmee u de uitstraling van de keukenruimte volledig vernieuwt. Een keuken renoveren kan op heel veel verschillende manieren. Laat bijvoorbeeld de keukenfrontjes vervangen om de kleur of de stijl van de keuken te veranderen. Met het renoveren van keukenkasten kunt u bovendien de indeling van de kastjes omgooien, om zo meer of praktische opbergruimte te creëren.

Hieronder leest u meer over de voordelen van keukens renoveren. U krijgt ook inzicht in de prijzen. Bent u geïnteresseerd in een keukenrenovatie? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Voordelen renoveren keukens

 • Een keukenrenovatie in Drachten is goedkoper dan een keuken vervangen.
 • Keukens renoveren kan vaak al in één dag.
 • Met kleine aanpassingen is de stijl van keukens compleet te veranderen.
 • Het renoveren van keukens is vaak beter voor het milieu.

Keukenrenovatie prijzen

Een keuken renoveren en benieuwd naar de kosten? De prijs voor een renovatie is heel erg afhankelijk van de werkzaamheden die u uitvoert. Een kleine keukenrenovatie is al mogelijk vanaf €350,- tot €950,-. Hierbij laat u kleine klussen uitvoeren, zoals het vernieuwen van 3 keukendeuren en ladefronten en één koelkastpaneel.

Heeft u een grotere keukenruimte? Bij gemiddelde keukens kost een keukenrenovatie €900,- tot €2.000,-. Wilt u echt meer luxe creëren en dus ook de keukenapparatuur vernieuwen, dan liggen de kosten nog iets hoger. Houd rekening met gemiddeld €1.000,- tot €3.000,-, afhankelijk van de precieze werkzaamheden die nodig zijn om de keukens op te knappen.

keukenrenovatie prijzen

Keuken renoveren: kosten

Type keuken Omschrijving Gemiddelde prijs*
Kleine keuken renoveren 3 keukendeuren
3 ladefronten
1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Gemiddelde keuken renoveren 8 keukendeuren
5 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
€900,- tot €2.000,-
Luxe keuken renoveren 12 keukendeuren
7 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Bespaar op de renovatiekosten door gratis offertes te vergelijken.

Deze factoren beïnvloeden de keukenrenovatie kosten

Elke keukenrenovatie is uniek, omdat keukens enorm verschillen. Keukens verschillen in kleur, in materiaal, in formaat en u kiest zelf welke werkzaamheden u laat uitvoeren. Bovendien is het goed om te weten dat het tarief van specialisten ook enorm kan verschillen. Dat komt omdat elke vakman zijn eigen uurtarief bepaalt.

De prijs van de keukenrenovatie is afhankelijk van:

 • Het tarief van de keukenspecialist
 • De werkzaamheden die u laat uitvoeren
 • Het formaat van de keukens
 • De materialen die u kiest
Tip: Besparen op de kosten van een keukenmontage in Drachten? Kies voor goedkope materialen en vind eenvoudig de goedkoopste vakman. Dit doe je door de prijzen van meerdere keukenspecialisten met elkaar te vergelijken!

Op zoek naar een keukenspecialist bij u in de buurt?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

keuken renoveren Drachten

Keuken renoveren: de mogelijkheden

Belangrijk om te weten bij het opknappen van keukens, is dat kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Moderne keukens zijn met nieuwe keukendeurtjes bijvoorbeeld eenvoudig te transformeren in landelijke keukens. Verandert u tijdens de keukenrenovatie het aanrechtblad, dan krijgt de ruimte een compleet nieuwe sfeer. Hoe keukens eruit komen te zien ná de renovaties, bepaalt u dus helemaal zelf!

Hieronder leest u meer over de vele mogelijkheden bij een keukenrenovatie, zoals het vervangen van keukenkastjes, het vernieuwen van de keukentegels of het keukenblad vervangen. Ook toe aan een nieuwe keuken? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Keukenblad vervangen

Een keukenblad vervangen is een goede manier om de stijl van de keuken aan te passen. Bij een beperkt budget zijn kunststof keukenbladen een hele goede keuze. Hierin kunt u kiezen uit verschillende soorten afwerkingen. Zo kunt u ook een hout- of betonlook nabootsen tegen een lagere prijs!

Heeft u een groter budget, dan zijn ook natuurstenen keukenbladen een optie. Deze zorgen voor een hele natuurlijke uitstraling, doordat er kleine subtiele oneffenheden in het blad zitten. Een keukenblad van natuursteen past perfect bij zowel moderne als klassieke keukens!

Keukenkastjes vervangen

Keukenkastjes vervangen is een goede manier om extra opbergruimte te creëren. Kies bij het opknappen van keukenkastjes bijvoorbeeld voor diepere kasten, of ga voor handige keukenlades in plaats van een onhandige kast. Vraag uzelf ook af wat voor keukenkastjes u wilt. Wilt u het liefst een moderne, strakke keuken? Dan is het fijn als de kastjes volledig zijn afgesloten: dit oogt rustiger en strakker.

Een andere optie is glazen keukenkastjes of zelfs gewoon open planken. Doordat al het servies zichtbaar is oogt dit knusser en minder strak. Hierdoor past het goed bij landelijke keukens.

Gratis keuken offertes vergelijken?

Gratis – Vrijblijvend

Nieuwe keukendeurtjes

Het is ook een optie om alleen de keukendeurtjes te vernieuwen. Dit kan op verschillende manieren. Bij houten keukens is het een optie om de deurtjes te schilderen. Gaat het om een kunststof deurtje, dan verandert u de kleur door middel van folie.

Natuurlijk is het ook mogelijk de keukendeurtjes volledig te vervangen. Laat uw strakke keukendeurtjes vervangen door een sierlijk deurtje. Ook dit verandert de stijl van de keuken compleet. Maak de keukenrenovatie af met sierlijke handgrepen in de gewenste stijl.

keukenapparatuur vervangen bij keukenrenovatie

Keukenapparatuur vervangen

Het vervangen van de apparatuur in keukens in Drachten, zorgt direct voor een groter gebruikersgemak. Er zijn hierin heel veel verschillende mogelijkheden: met elk budget is het vernieuwen van de keukenapparatuur een optie.

Kies voor luxe A-merken als u een ruimer budget heeft. Deze zien er stijlvol uit en hebben vaak een lange levensduur. Heeft u juist een klein budget? Natuurlijk zijn merkloze keukenapparaten ook heel stijlvol. Kies voor keukenapparatuur die past in de stijl van uw woning.

Vernieuwen keukentegels

Keukentegels saai? Dat is al lang niet meer zo! Er is heel veel keuze om de wand achter het aanrecht af te werken. Kies bijvoorbeeld voor kleine mozaïek tegeltjes voor een sierlijke afwerking, of ga juist voor grote lichte tegels voor een ruimtelijk effect.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden!

In plaats van tegels kunt u de wand ook goed afwerken met afwasbare verf. Dit is goedkoper, sneller en zorgt voor hele ruimtelijke keukens in Drachten.

keuken renoveren in 1 dag

Keuken renoveren in 1 dag: is dat mogelijk?

Een keukenrenovatie is ook in 1 dag mogelijk. Dit houdt in dat er geen breekwerken plaatsvinden. Dit is goedkoper én zorgt ervoor dat u ‘s avonds direct in de nieuwe keukenruimte kunt koken.

Keukens renoveren in 1 dag betekent wel dat u beperkt bent in de werkzaamheden die u kunt uitvoeren. Meestal gaat het hierbij om het renoveren van keukenkastjes of het vervangen van het keukenblad. Het is niet mogelijk om de hele constructie van het aanrecht te vernieuwen.

Keuken renovatie zonder breken

Bij een keukenrenovatie zonder breken blijft het grootste gedeelte van de keuken intact. Toch zijn er nog steeds voldoende mogelijkheden om keukens zonder breekwerk enorm op te knappen.

Hoe?

Door de keukenfrontjes te wrappen of te schilderen bijvoorbeeld. Of door het keukenbeslag te vernieuwen.

Dit zijn de mogelijkheden bij het renoveren van keukens zonder breekwerk:

 • Keukendeurtjes verven
 • Kranen en handgrepen vervangen
 • Keukenapparatuur vernieuwen
 • Plaats nieuwe keukenaccessoires

Keuken renoveren: tips!

Hieronder geven we een paar tips voor het renoveren van keukens:

 • Vraag altijd advies aan een vakman: hij houdt rekening met aspecten waar u misschien niet aan denkt. Zo creëert u een stijlvolle én praktische keuken.
 • Bedenk vooraf welke stijl u wilt en kies voor een keukenspecialist die hierin gespecialiseerd is.
 • Vervang de kraan: kies voor een strakke, rechte kraan of voor een sierlijke ronde. De vorm en kleur van kranen hebben een grote invloed op de uitstraling van keukens, en het soort kraan heeft invloed op het gebruikersgemak.
 • Vernieuw de apparatuur als u het gebruiksgemak wilt vergroten. Bovendien is nieuwe keukenapparatuur vaak flink zuiniger, waardoor uw energierekening daalt.

Keuken renoveren? Vergelijk gratis offertes!

Vind eenvoudig de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Start nu uw gratis offerteaanvraag

keuken op maat Drachten

Keuken op maat Drachten

Naast keukenrenovaties, is het ook mogelijk om keukens op maat in Drachten te plaatsen. Wilt u een keuken op maat laten maken, dan heeft u echt heel veel keuzemogelijkheden: van het materiaal tot aan de indeling van de keuken. Wilt u een kookeiland? Of hebt u altijd al gedroomd van een ruim werkblad met een groot fornuis?

Laat dan een nieuwe keuken plaatsen!

Houd er rekening mee dat er vaak grote kosten aan een nieuwe keuken verbonden zitten. Het plaatsen van keukens op maat is daarom vooral een optie voor iedereen met een ruim budget. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden van keukens op maat. Direct gratis offertes ontvangen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Wat kost een nieuwe keuken?

Een keukenrenovatie is al uit te voeren vanaf €350,-. Keukens op maat zijn iets duurder. Voor een eenvoudige keuken moet u rekening houden met ongeveer €3.000,- tot €5.500,-. Hierbij gaat het om een relatief kleine keuken en merkloze keukenapparatuur.

Bij gemiddelde keukens gaat het om een bedrag van ongeveer €10.000,- tot €15.000,-. Ook hier verschillen de prijzen enorm, afhankelijk van het materiaal en de indeling die u kiest. Wilt u echt iets meer luxe met inbouwapparatuur en een ontwerp dat volledig op maat is? Dan lopen de kosten nog hoger op. Houd rekening met gemiddeld €15.000,- tot €25.000,-.

Nieuwe keuken: kosten

Type keuken Gemiddelde prijs* Omschrijving
Eenvoudige keuken €3.000,- tot €5.500,- Merkloos
Geen inbouwapparatuur
Gemiddelde keuken 10.000,- tot €15.000,- Standaard keukenapparatuur
Luxe keuken €15.000,- tot €25.000,- A-merk
Luxe inbouwapparatuur
Op maat gemaakt

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Hierboven leest u wat keukens op maat ongeveer kosten. Maar dan bent u er nog niet: de keukens moeten ook gemonteerd worden. Dit laat u het beste over aan een ervaren keukenmonteur uit Drachten. De kosten hiervoor verschillen en zijn natuurlijk afhankelijk van het formaat van de keuken en hoe complex de klus is.

Nieuwe keuken plaatsen: kosten

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Demonteren oude keuken €200,- tot €1.000,-
Verleggen water- en elektriciteitsleidingen €500,- tot €750,-
Uitbreiden meterkast €250,- tot €600,-
Stucen 10,- tot €30,- per m²
Verven €10,- tot €15,- per m²
Plaatsen keuken €450,- tot €1.000,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen van een keukenmonteur Drachten incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Besparen op de kosten van keukens in Drachten?

Vind eenvoudig en snel de keukenmonteur met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Keuken vervangen: welke mogelijkheden zijn er?

Bij een nieuwe keuken zijn de mogelijkheden eindeloos. We raden u aan om een keukenspecialist in te schakelen, die u kan helpen met het opstellen van het ontwerp. Hij denkt namelijk ook aan praktische zaken, zodat de keuken gemakkelijk in gebruik is. Denk bijvoorbeeld aan een goede verhouding tussen de koelkast, de gootsteen en het fornuis. Ook moet er voldoende werkblad zijn.

Dit zijn een aantal mogelijkheden bij het plaatsen van keukens op maat:

 • Een nieuwe stijl: bijvoorbeeld klassiek, landelijk of modern.
 • Greeploze kastdeuren.
 • Luxe inbouwapparatuur.
 • Een groot kookeiland.
 • Een compleet nieuwe indeling.

keukens op maat Drachten

Keukens op maat Drachten

Voor het plaatsen van keukens op maat is het noodzakelijk om een ervaren vakman of timmerman in te schakelen. Hij denkt met u mee en zorgt ervoor dat er voldoende werkruimte is. Een keuken op maat kan niet zomaar geplaatst worden door elke keukenmonteur.

Door deze reden zijn keukens op maat vaak iets duurder dan standaard keukens. Maar daar staat tegenover dat een keuken op maat voldoet aan al uw wensen. Hiermee verhoogt u bovendien de woningwaarde en uw wooncomfort en -genot stijgt.

De grootste voordelen op een rij:

 • Keuze voor een nieuwe indeling.
 • U hebt overal inspraak in.
 • Er is meer mogelijk dan bij een keukenrenovatie.

Keuken op maat laten maken: kosten

De prijzen voor een keuken op maat zijn heel erg verschillend. Het is moeilijk een indicatie geven, omdat de prijs heel erg afhankelijk is van het materiaal, van het formaat en van de prijzen van de keukenmonteurs.

Wil je weten wat jouw keuken op maat gaat kosten?

In dat geval raden we je aan om gratis offertes aan te vragen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kosten, en kies je daarna bovendien eenvoudig voor de vakman met het beste aanbod.

Vergelijk offertes van keukenspecialisten!

Gratis – Vrijblijvend

Waarop letten bij inschakelen keukenspecialist Drachten?

U wilt natuurlijk kiezen voor een goedkope keukenspecialist, maar ook iemand die u goed verder helpt. Hieronder geven we u een paar tips, zodat u weet waar u op moet letten bij het selecteren van een keukenmonteur.

 • 1. Een keukenspecialist moet ontzorgen in plaats van verkopen voor de hoogste prijs. Wordt u onder druk gezet om direct een keuze te maken? Zoek dan verder.
 • 2. Een betrouwbare keukenexpert ontwerpt uw keuken aan de hand van het budget. Hierbij is geen ruimte voor onderhandeling, omdat hij direct de beste prijs biedt. Moet u wel onderhandelen, dan is de kans groot dat u alsnog te veel betaalt voor uw keuken.
 • 3. Controleer of de vakman is aangesloten bij de Kwaliteit Garantie Groep (KGG). Leden van deze vereniging zijn betrouwbare vakmannen die u zo goed mogelijk helpen. Meer hierover leest u op kwaliteitgarantiegroep.nl.

Goedkope keukens Drachten: bespaartips!

Keukens zijn geen goedkope aankoop. Toch zijn er verschillende manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Kies zelf voor goedkope materialen: kunststof in plaats van natuursteen, bijvoorbeeld. En gebruik ook merkloze apparatuur. Het is ook mogelijk te kiezen voor apparatuur van oudere lijnen, deze zijn vaak goedkoper dan de nieuwste keukenapparatuur!

Besparen op keukens? Zo doet u dat:

Recent aangevraagde offertes

Keukenrenovatie in 1 dag in Assen
Keukenblad & kastjes vervangen - Leeuwarden
Keukenapparatuur plaatsen in Groningen
Nieuwe keuken op maat in Nieuwegein
Keukenrenovatie zonder breken - Middelburg
Totale keukenrenovatie in Vlissingen
Keuken met keukeneiland in Veendam
Kleine keukenrenovatie in Drachten
Natuurstenen keukenblad plaatsen in Emmen
Landelijke keuken plaatsen in Hoogeveen
Moderne keuken monteren in Goes
Keukenmontage in Hoogezand

keuken offerte

Keuken renoveren of plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Vindt u het ook tijd om uw keuken op te knappen met een keukenrenovatie? Wat kost een keuken renoveren ongeveer? Vraag snel gratis offertes aan en kom erachter wat uw keukenrenovatie gaat kosten.

Vergelijk de prijzen van verschillende keukenspecialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot maar liefst 40% op de totaalprijs! En geen zorgen: de offerteaanvraag is gratis en bovendien vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast! Begin vandaag nog met vergelijken en bespaar! Wij zijn u ook graag van dienst bij andere klussen voor timmermannen in Drachten.

Gratis keuken offertes vergelijken!